hiyori 發表於 2012-10-11 11:41

SOLO 2代也出現了
不過平衡頭用這種...大家又要苦惱如何是好

http://cypherlabs.com/blog/post/major-new-product-announcement

WE300B 發表於 2012-10-11 13:13

咁多新野出,真係買到走佬都吾掂拉!
点搞呀?!?!

{:6_206:}

yiuhin11 發表於 2012-10-11 22:07

SOLO-R 好似同1代分別不大

edm230 發表於 2012-10-11 22:52

hiyori 發表於 2012-10-11 11:41 static/image/common/back.gif
SOLO 2代也出現了

年尾註定窮{:6_244:}

edm230 發表於 2012-10-11 22:58

yiuhin11 發表於 2012-10-11 22:07 static/image/common/back.gif
SOLO-R 好似同1代分別不大

官網寫明同上代啲料一樣, 係換左長命電同埋定價平左, 即係好似idevice出新世代, 上嗰代會減價咁, 搶埋上代啲二手生意.

edm230 發表於 2012-10-11 23:53

hiyori 發表於 2012-10-11 11:41 static/image/common/back.gif
SOLO 2代也出現了

其實都預左係呢種平衡頭, 因為照慣例要同ALO RX mk3組成一套{:6_123:}

hiyori 發表於 2012-10-12 11:22

edm230 發表於 2012-10-11 23:53 static/image/common/back.gif
其實都預左係呢種平衡頭, 因為照慣例要同ALO RX mk3組成一套

嘛,兩家公司work close用同一種頭這點確是預料,但問題是現在部部amp不同頭,我覺得另一邊的ibasso不會讓步就是...所以便攜平衡這個gimmick我不太看好的

edm230 發表於 2012-10-12 13:31

hiyori 發表於 2012-10-12 11:22 static/image/common/back.gif
嘛,兩家公司work close用同一種頭這點確是預料,但問題是現在部部amp不同頭,我覺得另一邊的ibasso不會 ...

同意, 兩邊都想成為標準, 但耳機廠家未見有意思推出細頭平衡嘅耳機呢, 所以portable玩平衡個風潮唔知可以維持幾耐. 要自己改頭單邊入線啲首先唔駛諗, 低端雙邊入線耳機改平衡意義不大, 高端改平衡如ESW10jpn, ED8呢啲一嚟唔捨得剪佢原裝線, 二嚟呢啲細緻類耳機改平衡有得有失; 要便攜, 雙邊入線, 可換線, 高端, 非細緻類似乎只係得返Sennheiser HD25-1ii/Amperor.{:6_141:}

反而喺星際3樓見到Bryston BHA-1示範推兩隻Ultrasone PRO2900/900都係大XLR雙頭平衡, 個盒有label貼紙印住Balaneced唔知係咪原廠平衡版.

MakCato 發表於 2012-10-12 14:20

edm230 發表於 2012-10-12 13:31 static/image/common/back.gif
同意, 兩邊都想成為標準, 但耳機廠家未見有意思推出細頭平衡嘅耳機呢, 所以portable玩平衡個風潮唔知可以 ...

Ultrasone Pro900同Pro2900出過原廠平衡版
係日本方面要求德國做加工的...

另外新版既ED8支援換線設計...都係行兩邊MMCX插...

edm230 發表於 2012-10-12 20:00

MakCato 發表於 2012-10-12 14:20 static/image/common/back.gif
Ultrasone Pro900同Pro2900出過原廠平衡版
係日本方面要求德國做加工的...

我諗ED8唔會因為想換線又買過對啦{:6_244:}

頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 未來便攜耳擴的發展方向是dac+amp嗎?- Centrance Hifi M8

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。