edm230 發表於 2012-10-9 15:53

ahnel 發表於 2012-10-9 15:21 static/image/common/back.gif
我係百分之二百香港人~

同埋唔公平wo, 點解你隻X1漏音的情況不算嚴 重,相信夜闌人靜的時候欣賞樂音都不會給老婆投訴。

而我就下午3,4點喺廳玩X1, 我老婆喺房瞓晏覺, 過左幾分鐘就收到老婆SMS叫我聽日本歌唔好咁大聲.

ahnel 發表於 2012-10-9 16:05

edm230 發表於 2012-10-9 15:53 static/image/common/back.gif
同埋唔公平wo, 點解你隻X1漏音的情況不算嚴 重,相信夜闌人靜的時候欣賞樂音都不會給老婆投訴。

而我就 ...

師兄真係慘~{:6_137:}

其實相對黎講佢漏音唔算嚴重,我自己用緊AKG701, 又剛剛試過HD700, 漏音都大聲過佢~{:6_238:}

小瑟 發表於 2012-10-9 17:13

hiyori 發表於 2012-10-9 14:33 static/image/common/back.gif
這隻應可以令大家大幅改變對philips的印象
philips的旗艦絕不失禮,我已經有先後有幾位使用w3000anv,hd800 ...

連 HIY兄都話正, 睇來我真係要認真D咁睇睇佢好喎~~~~
一於問代理借來玩下先得~~~~{:6_183:}

小瑟 發表於 2012-10-9 17:15

edm230 發表於 2012-10-9 15:53 static/image/common/back.gif

而我就 ...

哈哈~~~~~好攪笑喎, 你老婆同你都幾有情趣, 上次試隻 HD700, 我老婆直頭行埋黎拍我叫我熄機呀~~~{:6_201:}

edm230 發表於 2012-10-9 17:35

小瑟 發表於 2012-10-9 17:15 static/image/common/back.gif
哈哈~~~~~好攪笑喎, 你老婆同你都幾有情趣, 上次試隻 HD700, 我老婆直頭行埋黎拍我叫我熄機呀~~~{:6_201: ...

開放式耳機普通音量喺外邊漏出嚟啲聲會令人覺得你聽緊好大聲, 尤其是老婆.

啱啱對比過X1同Q701, 大家漏音聲量差不多, 如果硬要比較嘅話, X1漏得勁啲.

依家懷疑我隻X1漏音特別勁, 小瑟隊長問開代理唔該幫我問埋漏聲勁有無得換?

hiyori 發表於 2012-10-9 17:46

小瑟 發表於 2012-10-9 17:13 static/image/common/back.gif
連 HIY兄都話正, 睇來我真係要認真D咁睇睇佢好喎~~~~
一於問代理借來玩下先得~~~~...

小瑟兄小心毒發攻心呀{:8_389:}

edm230 發表於 2012-10-9 18:51

X1全能型耳機, 聽邊類音樂都有高水準表現, 尤其佢聲低厚潤,
之前覺得錄音唔好, 質量低嘅動漫歌拎返出嚟用X1聽都變得好好聽.{:6_218:} {:6_220:}

edm230 發表於 2012-10-9 18:52

hiyori 發表於 2012-10-9 17:46 static/image/common/back.gif
小瑟兄小心毒發攻心呀

hiyori兄做乜擔心啲財主佬{:6_238:}

win0307 發表於 2012-10-9 19:13

應該性價比唔錯

小爾 發表於 2012-10-11 13:07

hiyori 發表於 2012-10-9 14:33 static/image/common/back.gif
這隻應可以令大家大幅改變對philips的印象
philips的旗艦絕不失禮,我已經有先後有幾位使用w3000anv,hd800 ...

用W3000ANV的被毒到揮手~ 不過其實一向都幾中飛利浦XD

認真係正啊~ 越煲越有
今次飛利浦真的很有心呢~
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 旗艦級的性價王 - Philips Fidelio X1

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。