10bucks360 發表於 2012-10-7 17:07

DLS, 差D死左

早前買入一對M&K MPS-2525P及MPS-2510P升級
打算換走次一級既MPS-1611P作為側環及後環

由於遲玩M&K,於M&K倒閉後,除喇叭外,就連M&K既配件都好難搵
所有係冇辦法既情況下
好多M&K既用家都會好似我咁退而求其次搵MK既配件頂住先

今日趁得閒正式為新喇叭上架
由於知道將會換上M&K最重型既側環MPS-2525P
佢既重量高達43磅,早前便試過就咁用手俾力拉個一直沿用既MK掛架
發現唔係好硬淨,認識我既網友都知我一向對MK都冇好感同信心
拿拿林由友人買入多出既原裝M&K掛架
可惜友人只有3隻,而我需要4隻
有理冇理買左先,買左返來用同一方法掛上牆用手俾力拉
確實係M&K既掛架較為實淨

由於只得3隻
冇辦法既情況下,唯有將較為重型既MPS-2525P配上原裝M&K掛架使用
而MK掛架則留俾較輕身既MPS-2510P使用(34磅)

剛剛用盡九牛二虎之力舉起MPS-2525P上架
最後才舉MPS-2510P上架

DLS,隻MPS-2510P一掛上隻MK掛架,個掛架就完全唔食力咁被扯裂左,好彩我仲未完全放手
跌爛隻喇叭事小,俾隻喇叭跌落個頭隨時冇命

DLLM,以後唔會再用MK Sound出品既配件
好牙煙

其他用既MK Sound配件既用家
快快檢查你地既掛架以察安全

鐵心心 發表於 2012-10-7 17:10

咁渣d架

timlee672 發表於 2012-10-7 17:49

我都係用呢隻MK架,掛M7就可以,2510就{:6_192:}

10bucks360 發表於 2012-10-7 18:20

timlee672 發表於 2012-10-7 17:49 static/image/common/back.gif
我都係用呢隻MK架,掛M7就可以,2510就

MK Sound而家都有翻出MPS-2510P的
使用既掛架亦係同一款

jeremymak 發表於 2012-10-7 20:51

設計定造工問題?

10bucks360 發表於 2012-10-7 22:04

jeremymak 發表於 2012-10-7 20:51 static/image/common/back.gif
設計定造工問題?

相信好大可能是造功問題
友台有網友指出
國內也有網友是用了MK Sound複製前M&K Sound既掛架亦出現同樣問題
這樣就是不算是個別例子了

用緊MK Sound掛架既網友要快快檢查

Gorgeous 發表於 2012-10-8 12:25

頁: [1]
查看完整版本: DLS, 差D死左

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。