knul 發表於 2012-10-5 14:06

joelcan 發表於 2012-10-5 13:40 static/image/common/back.gif
加個紙箱,隨時重多1-1.5kgs,又收貴d

OMD-5 個原盒都咁巨
寄到黎香港連毛夾屎應該二千港紙一隻啦

joelcan 發表於 2012-10-5 14:57

kalmac 發表於 2012-10-5 13:52 static/image/common/back.gif
所以我啱啱買既OS3-FS都係自己SHIP, 費事俾人打死狗講價,得不償失

絕對正確{:6_193:}

Zack_A 發表於 2012-10-5 16:36

joelcan 發表於 2012-10-5 13:40 static/image/common/back.gif
加個紙箱,隨時重多1-1.5kgs,又收貴d

可能唔大。。
正路seller pack 好, 轉運就唔加箱,除非muti items
就算加,都會唔好重

joelcan 發表於 2012-10-5 17:14

Zack_A 發表於 2012-10-5 16:36 static/image/common/back.gif
可能唔大。。
正路seller pack 好, 轉運就唔加箱,除非muti items
就算加,都會唔好重 ...

可能唔夠我4個枕頭重{:6_223:}
我4個枕頭都重17.4KGS{:6_192:}

surekot 發表於 2012-10-5 21:40

kalmac 發表於 2012-10-5 13:52 static/image/common/back.gif
所以我啱啱買既OS3-FS都係自己SHIP, 費事俾人打死狗講價,得不償失

Ching 想請教你訂了後點運返香港?
因為我都有訂OS3 - FS x 2, OMD5 x 4 等 to hopshopgo
依家在 hopshopgo,but volume weight count 得好大
我仲等緊期他嘢,這幾日再問問 Why

kelvinbus 發表於 2012-10-5 22:45

用MYUS.COM 呀.佢會俾個美國地址你.
如果amazon不接受外國信用卡
可以要求AE加你MYUS.COM美國地址
而家用AE CARD 免60年費.同免20元開戶費.仲有寄反香港有7折運費.但佢會加多個紙盒重多機KG.
我都寄在三隻XTR50 SPEAKER 反香港..
完先36LB 重.加紙盒去到37.4LB .盒有完先31 in 20 in 11in加到33 in 21 in 12 in.咁佢就貴了六元.

運費$161.48 7折後113.64........

ozonehk 發表於 2012-10-5 22:51

代購 平D咩?

cmahui 發表於 2012-10-5 23:05

Zack_A 發表於 2012-10-5 16:36 static/image/common/back.gif
可能唔大。。
就算加,都會唔好重 ...

Ching, 我上次訂一對omd5,代理會用一個紙箱入兩個omd5箱,然後用Fedex寄比我,因為體積大咗,所以運費多20-30%。

Zack_A 發表於 2012-10-5 23:07

kelvinbus 發表於 2012-10-5 22:45 static/image/common/back.gif
用MYUS.COM 呀.佢會俾個美國地址你.
如果amazon不接受外國信用卡
可以要求AE加你MYUS.COM美國地址

Myus 真係幾正, 7拆真係好大優惠

Zack_A 發表於 2012-10-5 23:36

cmahui 發表於 2012-10-5 23:05 static/image/common/back.gif
Ching, 我上次訂一對omd5,代理會用一個紙箱入兩個omd5箱,然後用Fedex寄比我,因為體積大咗,所以運費多 ...

好貴。。。
代理有沒有選擇邊間郵局?因為fedex係最麻煩。
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 代購服務

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。