ropresident 發表於 2012-9-23 15:34

回復 1# charliey

師兄你隻中置都夠殺啦, 成萬銀{:6_128:}

turbines 發表於 2012-9-23 18:59

小學雞一問:請問ARC係什麼意思呀??

charliey 發表於 2012-9-23 23:40

小學雞一問:請問ARC係什麼意思呀??
turbines 發表於 2012-9-23 18:59 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Arc = anthem room correction ... 用支收音咪加部手提電腦,裝anthem包埋嘅軟件,根電腦指示做testing就掂, 一個鐘左右

charliey 發表於 2012-9-23 23:42

回復charliey

師兄你隻中置都夠殺啦, 成萬銀
ropresident 發表於 2012-9-23 15:34 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

唔洗成萬甘貴...

ropresident 發表於 2012-9-24 00:04

回復 24# charliey

唔洗一萬都8千啦掛......

charliey 發表於 2012-9-24 09:27

回復charliey

唔洗一萬都8千啦掛......
ropresident 發表於 2012-9-24 00:04 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

{:1_326:} {:1_326:} {:1_326:} {:1_262:}

ropresident 發表於 2012-9-24 10:53

回復 26# charliey

呢件野我都有考慮過既:-)

stephenwan 發表於 2012-9-24 12:12

有無Ching 比較過Yamaha 3xxx 系列 vs anthem 700,先知surround 邊個好?
歐州機是否祇得有力水,是否無3呎,6呎,10 呎距離feeling? 如果有好似鬼佬間屋幾仟尺,歐州檥相信就有距離feeling !

charliey 發表於 2012-9-24 14:13

Mrx700 audition environment is about double the size of my home listening area, and both felt good for surround sound

charliey 發表於 2012-9-24 14:24

回復 28# stephenwan

if overseas brands are only good at power, none of their AV amp worth over $7k ... and BTW, mrx700 is MIC ... {:8_365:}
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 我的5.0 ... Anthem MRX700 + elac + mirage

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。