Frisby75 發表於 2012-9-19 13:34

Philips Livingcolors

今次講唔係飛仔音响, 而係個戔燈

http://www.philips.com.hk/c/living-colors/18387/cat/en/#filterState0=LIVINGCOLORS_SU_HK_CONSUMER%3Dtrue

小弟前後左右放四個, 响部樂声 vt50 後边打燈上牆

小弟夜晚睇電視只用 Living Color 覺得效果幾好, 舉例如校到淺藍色, 會覺得畫面光 d。如用橙色會覺得畫面 暗 d

如果只着電視後面兩個可以完全解決畫面反光問題

如果想感覺間房舒服 d 又可以前後左右四個全着

Living Color 可以全部或个別 sync。一個控可以同時控制多過一個 LC.

{:6_189:}

ericcch 發表於 2012-9-19 13:43

依隻燈我一直都好鐘意架, 只系覺得貴咗d啫..... {:6_223:}

Frisby75 發表於 2012-9-19 13:56

Gen 2 (現貨) 和 第一批有改進,光好多。

起碼小弟用四個覺得唔需要着其他燈

閣下可以開始試一個, 然後慢慢加

利益申報: 小弟同飛仔完全冇關係

{:6_166:}

tiggerjason 發表於 2012-9-19 14:24

我部飛記電視都有類似功能。
但當然,我都好想買盞燈,因為實在好型!

gikifk 發表於 2012-9-19 14:28

成千銀一盞燈仔{:1_345:}我唔會買

Lester 發表於 2012-9-19 14:49

呢個我想買好耐, 不過比老婆勁話我哂錢{:1_260:}

Frisby75 發表於 2012-9-19 14:56

有ching包括小弟的線材補品錢可能遠遠不止此數

終歸究底, 是感覺上有冇效覺方能作實, 值不值得當然見人見志

至於效果, 小弟肯定覺得有

如果唔幫襯飛仔可以買 lcd 光條 自己 diy, 宜家都有現成 diy kit, 小弟都有試過

但diy一來唔夠光, 開關麻煩, 及唔好睇 (線太多) 及易壞 (己經壞了), 可說是弊多於利

{:6_126:}

keke323 發表於 2012-9-19 15:33

係就係好靚仔...但係咩價位到{:1_342:}

Szelong 發表於 2012-9-19 16:31

如果唔計外型只求功能。鴨記有相同既燈賣,幾百蚊有射燈或長光管可供選購,
一樣有remote 光暗變色

ericcch 發表於 2012-9-19 16:46

回復 8# keke323

HKD1000多
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: Philips Livingcolors

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。