rt80 發表於 2012-9-16 04:46

喇叭腳架 for MK LCR-950

小弟玩左AV都有幾年,由出第一份糧開始俾人毒親
直至前兩日先發現post76,一睇之下不能自拔
(之前去開avbxxx,唉………)
言歸正傳
小弟之前用開前三隻MK LCR-36,之後upgrade了三隻LXR-950,兩隻36用左黎做後置
買950時因水塘乾涸去ssp買了對兩舊幾水的腳架暫用
現想upgrade腳架,budget在3k樓下(二手亦可)
請問各師兄有什麼推介嗎?
昨天在post76瘋狂爬文,看得入神之際,一時毒發,上了futureshop買了一條wireworld oasis 6,之後才得之有tara labs這產品
後悔一時衝動……
請問oasis 6用在我的KX-12效果好嗎?
不知道futureshop有冇得退貨呢(未ship)?

Ep-71 發表於 2012-9-16 09:30

正常搵返St-1 就最fit.

ww os6都ok

mantam121 發表於 2012-9-16 10:02

oasis 6配MK十仔好多師兄都係咁配,小弟都用緊,{:6_193:}

rt80 發表於 2012-9-16 10:13

自去完音響展之後中哂毒
呢幾個星期不停咁搞套機
隻拾仔加左四隻釘&轉frontfire
因為撻地唔平
超低改善左好多,有返壓迫感同打心口
係中低頻好似d拳腳聲爭d力水
未諗到點改善

rt80 發表於 2012-9-17 01:12

推一推先{:6_189:}
近排真係身痕想upgrade
再喺咁爬文恐怕會毒發身亡
希望買對腳架俾對950止住咳先
小弟對呢方面一竅不通
煩請各師兄指教{:6_190:}

Ep-71 發表於 2012-9-17 11:43

推一推先
近排真係身痕想upgrade
再喺咁爬文恐怕會毒發身亡
希望買對腳架俾對950止住咳先
小弟對 ...
rt80 發表於 2012-9-17 01:12 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

3K腳架我估塭人造 / 買大6老返脚 或者 Diy ..

oasis 6小弟都用緊配我D 爛鬼 MK 十仔{:6_129:}

rt80 發表於 2012-9-17 14:25

卒之忍唔住去左有蛇掃樓
買左對TAOC
3K多少少
星期三送貨{:6_122:}

ngting 發表於 2012-9-17 15:18

Ching八卦問下(其實唔識),原裝MK腳架唔會好D咩?

mantam121 發表於 2012-9-17 16:54

回復 8# ngting

之前問過750同950係無原廠Stand...{:6_156:}

rt80 發表於 2012-9-17 19:05

回復 9# mantam121

好似話有,但係貴過隻喇叭{:6_199:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 喇叭腳架 for MK LCR-950

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。