speedtang 發表於 2012-9-15 14:57

用緊B&W P5 想入多對around 2k buget 的earphone

小弟本身用緊iphone 出B&W P5,其實好滿意,但係P5有時唔係太機動拎出街,例如太熱{:6_200:} 或gel咗頭,所以想買對入耳式以保不足

本身對B&W的C5都好有興趣,但怕C5同P5會太接近,想試多樣聲底{:6_211:}

個人覺得P5中高音都好好{:6_127:} ,好舒服,但係BASS就唔似好夠,所以買多一對earphone的話想買對bass強一點的, 因為我都聽幾多J-POP

暫時爬文睇倒 se425 同westone um3x, 唔知各位CHING有冇咩建議呢{:6_177:}

makingit 發表於 2013-3-4 23:48

westone um3x

Ninewest 發表於 2013-3-5 11:17

Se425嘅bass唔強勁,建議你試IE80

alanchu 發表於 2013-3-5 13:33

唔建議用c5 味道同p5好唔同 (我中左招 我都係因為太愛p5 所以入左c5)

如果想要差唔多味道 可以考慮下um3x 或者final audio haven

lavonn 發表於 2013-3-5 19:17

alanchu 發表於 2013-3-5 13:33 static/image/common/back.gif
唔建議用c5 味道同p5好唔同 (我中左招 我都係因為太愛p5 所以入左c5)

如果想要差唔多味道 可以考慮下um3x...

{:9_418:} 我同師兄一樣
中左P5毒 後入左C5 不過原來係兩回事.
不過好彩C5都算靚仔~
頁: [1]
查看完整版本: 用緊B&W P5 想入多對around 2k buget 的earphone

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。