derekwyw 發表於 2012-9-10 00:03

回復 20# devillee123

師兄影張相來看一下, 記得之前睇過有師兄post過相上來換咗廠做, 唔知d聲有沒變

avlam 發表於 2012-9-10 09:59

回復avlam

多年前的古河MK頭
devillee123 發表於 2012-9-9 15:01 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

係咪直插垟呀?

kefana 發表於 2012-9-10 10:12

回復 20# devillee123

呢條線diy無難度,收200幾好賺。

330頭尾$1000差唔多。

ropresident 發表於 2012-9-10 12:56

回復 1# devillee123

小弟建議師兄用Oyaide Tunami, oyaide既線出哂名大力同暖聲(電之王者), 係師兄呢個case之中係一個唔錯既選擇.

avlam 發表於 2012-9-10 13:07

回復devillee123

小弟建議師兄用Oyaide Tunami, oyaide既線出哂名大力同暖聲(電之王者), 係師兄呢個ca ...
ropresident 發表於 2012-9-10 12:56 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我都覺得係 ! {:6_188:} 其實用得5009就唔好慳嗰少少啦 !!!{:1_336:}

ropresident 發表於 2012-9-10 13:18

回復 25# avlam

oyaide tunami講緊都係好似$150/ft(唔知有冇加價), 為起6尺都係$900, 加返wattgate頭尾都係$1300有找.
呢個價錢真係唔洗諗會有其他線係好力過佢.
起碼要玩到2-3倍價錢/單支線先會有咁好既力.

avlam 發表於 2012-9-10 13:38

回復avlam

oyaide tunami講緊都係好似$150/ft(唔知有冇加價), 為起6尺都係$900, 加返wattgate頭尾都係 ...
ropresident 發表於 2012-9-10 13:18 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

啱啱將條拖板線由2.0轉2.6比AV用,真係好很震撼 !{:1_344:}

ropresident 發表於 2012-9-10 13:51

回復 27# avlam

我一直都講緊拖板電源線係影響最多既一條黎, 無人信我姐{:6_180:}

不過在於我拖板係for 2ch + av, 所以一定要搵條質數高.
2.6本身係非常好既線, 問題係在於高頻受制於單支既物理結構一而伸廷唔到上去.
但係中低頻就受惠得最好, 亦非單支線能及既質感+質數.
如果2.6放係av amp都唔錯, 十仔就唔好了. oyaide既線伸廷度始終唔係咁好, 唔知係唔係無做過cryo既問題~~~~

ropresident 發表於 2012-9-10 13:54

回復 27# avlam

如果想知震撼係點, 不妨上黎我屋企睇場戲, 而家d線turn到九九十十了, 我到而家先明白到點樣配搭d線先係比較完美既組合{:6_147:}

avlam 發表於 2012-9-10 13:55

回復avlam

我一直都講緊拖板電源線係影響最多既一條黎, 無人信我姐

不過在於我拖板係for 2c ...
ropresident 發表於 2012-9-10 13:51 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

2ch & av 嘅拖板同線我都分左家 ! {:1_253:} 不過我就覺得拖板線同機線都重要 !{:9_426:}
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 大力線

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。