eyebyeye 發表於 2012-9-5 14:15

Philips BDP-9600

BDP9600依家全新賣到HK$3,1xx.-, 二手兩仟幾,咁嘅價錢,有齊下面各項性能及優點,玩HiFi用作CD Drive單盤去解碼,兩三萬嘅純CD drive都要靠邊站,去邊度揾?真係唔明d人點聽o野...

1)5.8Kg,高級CD盤的重量,3mm鋁殼穩如泰山,機底兩條防震bar,謝絕諧震及電波干擾;
2)用作單CD盤,浪費了Burr-Brown 24bit/192khz DAC算了,內置獨立環牛足料穩壓線性電源,一般switch power supply邊有得比!?
3)可自由更換電源線調聱;
4)玩HiFi用作CD Drive單盤播放CD,機面顯示板直接看到playing邊首曲,絕大多數藍光機都祗能顯示全碟播放時間;
5)一物多用,睇3D碟都好正。

9spl 發表於 2012-9-5 14:18

BDP9600依家全新賣到HK$3,1xx.-, 二手兩仟幾,咁嘅價錢,有齊下面各項性能及優點,玩HiFi用作CD Drive單盤去解 ...
eyebyeye 發表於 2012-9-5 14:15 http://m.post76.com/discuss/images/common/back.gif

{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}

ilavbnm 發表於 2012-9-5 14:29

回復 1# eyebyeye

可能C兄8字同菲記夾啦...8字同菲記唔夾o既人所受o既痛苦...真係{:6_206:}...{:6_197:}

P.S
9500 & 9600我都用過...我就係8字同菲記唔夾o既其中一人...{:1_331:}

galleryng 發表於 2012-9-5 14:54

Philips BDP-9600

用菲仔真係要睇時晨八字夾唔夾(>_<)

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

eyebyeye 發表於 2012-9-5 14:59

回復eyebyeye

可能C兄8字同菲記夾啦...8字同菲記唔夾o既人所受o既痛苦...真係...
...
ilavbnm 發表於 2012-9-5 14:29 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

幾個朋友用左大半年都好滿意,佢地介紹下我自己用左兩個月,每日幾粒鐘純聽CD過晒引,以前部Wadia囀盤賣左袋番唔少...一個字:爽, 哈哈!

ilavbnm 發表於 2012-9-5 15:04

幾個朋友用左大半年都好滿意,佢地介紹下我自己用左兩個月,每日幾粒鐘純聽CD過晒引,以前部Wadia囀盤賣左袋 ...
eyebyeye 發表於 2012-9-5 14:59 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

咁就真係{:6_195:}C兄(唔係講反話)...我都唔想再有人要嘗試我o既經歷....{:6_136:}{:6_168:}

billymud 發表於 2012-9-5 15:04

回復 1# eyebyeye

師兄, 9600 真係值 $1,3xx 架 !{:1_335:}
not $3,1xx la~~

eyebyeye 發表於 2012-9-5 15:15

回復 7# billymud

HK$1.3xx.- !!? 你有幾多部呀? 我要晒, 齋up正衰仔!

9spl 發表於 2012-9-5 15:19

回復billymud

HK$1.3xx.- !!? 你有幾多部呀? 我要晒, 齋up正衰仔!
eyebyeye 發表於 2012-9-5 15:15 http://m.post76.com/discuss/images/common/back.gif

聽聞早排DSC有批,陳列機做特價$1300,不過已經賣晒喇。

nightwalker 發表於 2012-9-5 15:19

死啦, 唔睇名以為係貓哥

anyway 我都係用緊 9600, 係好野. 但之前菲記荃灣同 DSC 做過大開倉, 陳列品真係 $13xx 同 $18xx 就買到
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: Philips BDP-9600

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。