itoy2008 發表於 2012-9-6 18:53

我的新四位銅板拖板

外面唔響, 唔知係咪噴左層arcylic.
cupper面板同Earth 直接接住 好D, 唔會漏 電電死人.
PVC電線膠布封L,N鏍絲接位., ok 喇. 不過可能黏左炭粉就一樣死....包多層微波爐film, 又點?

....包多層微波爐film=錫紙?
Ching,點包?

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

itoy2008 發表於 2012-9-6 18:54

我的新四位銅板拖板

漏電就由條E去帶走!
你個銅板殼絕緣咁就放心入物料,IEC接線位最好都係用熱宿膠封返去,
甩返對線出仲新執好先再上返鑼絲啦,你個IEC板可以獨位甩出黎呀嗎,
兩個肉果邊上好哂線就唔駛甩啦!

King sir, 有見地,又學野^^

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

malretep 發表於 2012-9-6 20:12

回復 58# itoy2008

師兄那里買Pm我可以嗎?

billymud 發表於 2012-9-6 23:45

回復 71# itoy2008

微波爐film = 錫紙 ?....師兄米嚇我喇 !

KING 發表於 2012-9-7 09:21

King sir, 有見地,又學野^^

- 發送自我的 iPhone
itoy2008 發表於 2012-9-6 18:54 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

落足料喎!{:6_193:}

itoy2008 發表於 2012-9-10 13:33

回復 74# billymud

Ching,咁係咩?

KING 發表於 2012-9-10 14:29

回復billymud

Ching,咁係咩?
itoy2008 發表於 2012-9-10 13:33 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

微波爐保鮮紙呀!

billymud 發表於 2012-9-10 18:12

回復 77# KING

微波保腦鮮紙呀!{:6_193:}

KING 發表於 2012-9-10 18:51

回復KING

微波保腦鮮紙呀!
billymud 發表於 2012-9-10 18:12 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

打錯字添!係微波爐至岩!

itoy2008 發表於 2012-9-11 03:05

回復 79# KING

微波爐鮮紙 {:6_141:}
即係保鮮紙...?可放入微波爐果隻?
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17
查看完整版本: 我的新四位銅板拖板

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。