bears1983 發表於 2012-8-28 15:27

Klipsch 5.1喇只叭

我想問有無師兄知呢兩套5.1大概幾錢左右??
如果唔用呢隻低音好麻??因為隻低音好貴....同埋邊度有得試聲呀?邊度會平d?
另外或者有無d $15000樓下推介既5.1喇叭呀??
amp我諗住買 Onkyo TX-NR616
另外仲有線材用咩好呢??係咪中置,前置,後置都用同一種線? 低音又另外一種?
有無d平靚正既線材推介呀?咁多問題,,感激不盡!!
RF-42 IIRB-41 II

cth516 發表於 2012-8-28 15:30

回復 1# bears1983

TST Fortxxx

沙煞比 發表於 2012-8-28 16:15

其實師兄所show 既唔係一套......係一個系列
試傑士就瘋宅啦 (尖沙咀就星光行, 銅鑼灣應該時代都有)
佢應該有埋616 可以夾埋添
可以既話....覺得51/52 II 會好過41/42 II
試就去瘋宅, 買就旺角德發地庫應該好D

傑士出名係易推同埋岩睇戲, 聽歌就應該弱d
要睇戲聽歌就KEF 應該好D

低音應該可以買其他牌子.....Aviano 7/9 係76近排呢度平靚正既推介

喇叭線就靚餸食飯
後置因為多數距離遠就用平少少 (BELDEN 8471)
中前置多數用番同一款

kefana 發表於 2012-8-28 17:02

回復 1# bears1983

Klipsch 前中後置都去左9k-12k.

十仔唔洗買佢,3-4千買隻 velodyne好過。

喇叭線後置belden8471 $5/呎前置有筆直既就sound from heaven/supra 3.4. $30/呎。推介二手一黎唔洗煲,二黎又平d

以你筆直15k汁晒除左amp買新之外可能要二手至可以滿足到

bears1983 發表於 2012-8-28 19:16

回復 3# 沙煞比

我都鐘意聽歌架,,不過我諗住用黎睇戲比例多少少,,
51/52 II 淨係前中後5隻喇叭唔知幾錢呢.....低音另外買啦都係..
咁如果KEF有咩好推介呀?? 價錢大概幾多到呀?
後置喇叭買d平少少既可以嗎?
如果真係想試多d呢d組合既最好推薦咩地方呀??
因為我想聽多幾款牌子呀,,
thx ar...

bears1983 發表於 2012-8-28 19:19

回復 4# kefana

我諗住5.1大概用12k樓下咋......唔知仲有無平靚正推介....
我都係諗住去親耳聽下先..不過唔係好識路....
係咪旺角最多呢d影音鋪??深水涉鴨記哥度哥間得唔得架?

civiclau 發表於 2012-8-28 19:22

其實mirage都有座地,佢同kef比又如何??價錢應該差不多吧

kefana 發表於 2012-8-28 19:26

回復 5# bears1983

聽歌就唔好klipsch .

Kef q系列囉。去番kef show room做功課先,起碼唔會比人白鴿眼同揾老襯。

keke323 發表於 2012-8-28 20:15

klipsch 睇戲唔錯的..我之前都有考慮過{:6_122:}
有位 ching全套都係 klipsch 我仲問過佢個價佢都有答我你可以參考下希望幫到你
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=46739&extra=page%3D2&page=1
(# 99 有講價錢)

felix1997 發表於 2012-8-28 22:57

其實mirage都有座地,佢同kef比又如何??價錢應該差不多吧
civiclau 發表於 2012-8-28 19:22 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

not much people buy mirage floor stand speaker...
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Klipsch 5.1喇只叭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。