傑` 發表於 2012-8-27 05:59

有關norstone 喇叭線

話說我前日去成X囉部3313...咁就順口問下佢喇叭線有咩介紹..

之後佢介紹左我去鴨記有間鋪買..我去到就同個老闆講要純銅無味精既喇叭線..要好小小..之後佢就介紹左依隻norstone 比我

佢賣3x蚊/尺..之後我就買左十米試試..賣單多謝千多元...又幾粗..如圖下

番到屋企先發現..十米原來只夠我拉一隻後置..如何要拉哂5隻喇叭既話..我唸要5千蚊到買線..先夠

我又見有C兄介紹我用5002...我去買oppo個條友介紹我用aq 白色純銅線..50蚊/米

今日有個朋友幫我拉線..就話我D線只係cheap野..貴係鋪租..佢話透明既線係最低級..佢話有顏色分等級

所以我依家唔知點算好?我用MK喇叭...買咩線先夾??{:6_122:} 唔該唔該

gikifk 發表於 2012-8-27 06:58

師兄又比(高鳴)搵老親!

kkbut18 發表於 2012-8-27 09:03

你用嚟推後置唔使買咁貴啦,belden 8471最經濟,秋記賣緊$5.5/呎,係佢到幫襯又可以免費幫你diy晒啲頭,我之前買咗50呎,連义蕉加埋都唔使$500,你去睇下啦。希望幫到你!

jason1969 發表於 2012-8-27 09:11

回復 1# 傑`
太貴喇,後置可以用wireless, 我用緊KEF wireless system $3千幾,好滿意{:6_211:}

tiggerjason 發表於 2012-8-27 09:26

“高明”嘅做生意手法{:8_369:}

maptin1234 發表於 2012-8-27 09:55

3X尺都係得d咁嘅線呢間鋪有冇食水嘅深呀!!!

kkbut18 發表於 2012-8-27 09:57

“高明”嘅做生意手法
tiggerjason 發表於 2012-8-27 09:26 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

高明用啲銷售手法真係高明{:9_429:}

galleryng 發表於 2012-8-27 10:03

"膠名"見你生面口你膠硬鳥

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

maptin1234 發表於 2012-8-27 10:06

回復 7# kkbut18

高明係邊呀等我留意下下次咪鬼幫親佢

galleryng 發表於 2012-8-27 10:08

高c/p 8471, 好少少aq, 夠budget 5002, 我自己就由8471轉5002

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 有關norstone 喇叭線

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。