alanv 發表於 2012-8-26 15:41

HDMI cable之決擇

各位CHing, 小弟剛升級3D system, 想將原用之WireWorld Ultraviolet 6用喺Video方面, 現正尋找合適嘅HDMI線負責audio部份,大概$1000budget. 鍾意WWU嘅分析力、包圍感, 但偏硬, 有諗過VDH Ultimate, 一來over budget, 二來但未試聽過. 請各位CHing提供意見, 萬分感激!!

kefana 發表於 2012-8-26 15:56

回復 1# alanv

Ultimate 正!!!!!

尤其是低音勁

差唔多價位可考慮 inakustik reference HDMI.

不過同條ultimate 差唔多價

KENXYZ 發表於 2012-8-26 16:03

C兄我比吾到意見.問U6聲硬意思是?
我想入貨.如果真的轉入VDH.取其聲厚較温暖
THX!

avlam 發表於 2012-8-26 16:04

Ultimate 電影同演唱會啲音效都正!

kkbut18 發表於 2012-8-26 17:16

正!{:6_193:}

alanv 發表於 2012-8-26 17:17

多謝各Ching意見!! 我會考慮吓vdh ultimate, 但如果大概$1000會有咩其他選擇?
KENXYZ兄, WWU用喺VIDEO方面無投訴, 夠干淨、Detail, 睇得舒服, 聲有啲硬同標, 純屬個人意見

kefana 發表於 2012-8-26 17:25

回復 6# alanv

全新呢個價位只可買到audioqueat chocolate 2m / carbon 1m.

其他都要千三四

lamborghini436 發表於 2012-8-26 17:49

w w silver starlight 同 vdh ultimate 都用過
ww 聲比較硬 中高出dvdh 低音量多 肥d
而家用緊 diamond {:6_127:}

alanv 發表於 2012-8-26 19:59

WWU分析力唔錯,夠埋身(以我要求黎講),但就係唔鐘意佢太硬,睇戲還可以,但睇concert就麻麻地,係咪高級型號都係同一取向?
vdh會唔會太厚聲(本人唔係bass head, 比較傾向自然一點嘅低音),貪得意試過富士vision,但唔係我杯茶。Btw,inakustik同saec係咩取向呢?

KENXYZ 發表於 2012-8-26 21:02

WWU分析力唔錯,夠埋身(以我要求黎講),但就係唔鐘意佢太硬,睇戲還可以,但睇concert就麻麻地,係咪高級型 .

認同!但VDH用在低中價曰系產品上.
有互補其短的功效
C兄!黑鑽放在高级组合上已經無敵了
頁: [1] 2
查看完整版本: HDMI cable之決擇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。