mike384 發表於 2012-8-25 23:41

學人影玩具

呢期咁多模型玩具相, 我又借下鏡頭學人影下先~{:8_386:}
用了一支90MMMACRO同一支50MMF2~{:8_374:}

edlsang 發表於 2012-8-25 23:55

{:6_193:}{:6_193:}

circleli 發表於 2012-8-26 01:59

好掂 {:6_193:}

stanley.hk 發表於 2012-8-26 09:57

好有心機, D lighting 做得好好{:6_193:}

rlwk2009 發表於 2012-8-26 09:58

好靚,V3我鍾意呀{:6_128:}

player 發表於 2012-8-26 10:05

{:6_193:}{:6_128:}........

kengary 發表於 2012-8-26 10:15

{:6_193:}
Very good!!!有心思!!!

請問第 2, 3 張鏡頭前係咪加左塊野?
定係响玻璃櫃裡面?

mike384 發表於 2012-8-26 10:29

多謝咁多位C兄加分, D玩具每一件都係放係玻璃櫃入面, 屬於一間叫「玩具博物館」的小型SHOWROOM, 位於油麻地(要入場費的,30蚊一位)。
地方真係幾細的, 不過人流少, 可以好自由咁欣賞, 據說個度只放了一成的變藏, 隔兩個月後會再加櫃同展品。
至於燈光, 每個櫃都有一定的燈光, 但唔係年年展品都照到, 加上有D公仔面部係向下或有野摭著, 所以搵朋友用部平板電腦幫我打打燈, 效果還可以啦, 都係誤打誤撞的, 好似幅龍珠咁, 影完班FRD都笑左~~~

mike384 發表於 2012-8-26 10:31

Very good!!!有心思!!!

請問第 2, 3 張鏡頭前係咪加左塊野?
定係响玻璃櫃裡面? ...
kengary 發表於 2012-8-26 10:15 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

係櫃入面的,今次之後真想入返支TAMRON 90。。。{:8_369:} 好正~

mike384 發表於 2012-8-26 10:33

好靚,V3我鍾意呀
rlwk2009 發表於 2012-8-26 09:58 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

多謝9兄, 我都係最鍾意V3, 呢三隻亦正是小弟最鍾意的~
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 學人影玩具

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。