jackmm101 發表於 2012-8-24 22:18

前日喺futureshop買左條同軸線,頭先有個鬼佬打比我

聽到大慨意思係叫我下次買線喺返香港買,今次就照寄比我
由於小弟英文唔係好得,所以就無問佢點解
想問futureshop係咪唔再寄貨到香港,定係某d產品先唔寄
但係佢地網站又有港幣換算,咁即係點....

kelvinhin 發表於 2012-8-24 22:37

有錢都唔賺咁好笑?

calcal 發表於 2012-8-25 10:18

回復 1# jackmm101

咁好笑? 仲要特登打俾你? 有錢都唔賺! 你買條咩同軸?

kefana 發表於 2012-8-25 13:08

可能比香港代理炸形。

其實好多牌子香港買係平通全世界,

但有dmark up 得太高。 加上依家科技發達。邊度平咪邊度買囉。

外國賣野貴你重要貴過佢地,???正明你掠水幾深

jackmm101 發表於 2012-8-25 14:37

我買左條Chord Signature Digital Audio Cable
其實我唔係唔想喺香港買,但有時我睇中一樣野都唔知邊度有得買
上網買就最快,費事行餐死都搵唔到

joe_76 發表於 2012-8-25 23:11

之前買過條chord既speaker cable都無問題,如果衣家真系唔賣就慘,有對speaker cable好想買,唔想系香港涯貴線{:6_203:}

jl1 發表於 2012-9-7 17:13

回復 1# jackmm101

( Sorry I can't type chinese):

One time I'd like to buy Chord Crimson plus RCA cable, andIn Future Shop web site, when you see ''Chord ''s product, they stated ( at the bottom) that they are not able to ship oversea if that country have Chord's distributor. Then I 've sent an e-mail to Future shop to clarify, they said they prefer me to buy Chord's product in HK.

I think is quite normal to protect/ respect Chord and Chord's distributors.

kelvinhin 發表於 2012-9-7 20:22

用當地集運/代購服務又如何?

kefana 發表於 2012-9-8 13:48

回復 8# kelvinhin

代購當你本土消費,要比20%稅。

waterman 發表於 2012-9-9 22:50

我買過Chord Signature jumper,無問題!
頁: [1]
查看完整版本: 前日喺futureshop買左條同軸線,頭先有個鬼佬打比我

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。