mcdull 發表於 2012-8-21 21:24

矛盾!

各位師兄前輩,大家好{:1_259:} 小弟沉醉於76兩年幾....真的獲益良多,真係要多謝大家的教導,{:1_326:}
很抱歉! 小弟從來無乜貢獻...只懂發問...真不才。
近來亦為器才煩惱....
早前陪朋友去睇Bose器材.....覺得好正....好震撼!簡單設定已好有效果.......心動了!
但是面對自已的器材.......覺得浪費了.....好坦白...我確實未完全了解設定....已不斷嘗試....永遠做不到別人的效果...
器材如下:
AMP : 安橋876
前置: 傑士RB61
中置: 傑士RC52
後置: 傑士RS42
Velodyne: CHT8RC
投影機: HC4000
投影幕: OS 80
即將購入 Pan 55 vt50
請大家俾些意見小弟......有無朋友可幫到我呢?
萬分感激!

mcdull 發表於 2012-8-21 23:34

回復 1# mcdull

點解無人回覆? 係咪我無知到無人教?
對不起!

chhanthony 發表於 2012-8-22 08:43

如果你調校得正路,你套機一定比bose套裝機有更加好效果。

avlam 發表於 2012-8-22 08:59

各位師兄前輩,大家好 小弟沉醉於76兩年幾....真的獲益良多,真係要多謝大家的教導,
很 ...
mcdull 發表於 2012-8-21 21:24 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄你隻十仔可能要換!

小仲 發表於 2012-8-22 10:05

各位師兄前輩,大家好 小弟沉醉於76兩年幾....真的獲益良多,真係要多謝大家的教導,
很 ...
mcdull 發表於 2012-8-21 21:24 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄套機一D都唔差呀,

Showroom一向都會Set得好

你Set得好一定好過Bose

gikifk 發表於 2012-8-22 10:13

你去show room聽一定中毒,佢會set得好好,環境關系,家居就好難完美,太多雜物

sam12345 發表於 2012-8-22 10:17

師兄同我的器材都相近,

師兄如果都係住粉嶺,大家交流吓http://www.post76.com/discuss/images/smilies/wanwan/w0268.gif

littlesweet 發表於 2012-8-22 10:58

您去果個showroom係好開楊? 定係房入面? 因為佢地唔單止set得好, 房間既裝收設計都好配合, 所以出黎既效果, 可能同一般家庭式唔同.

ching您套野好正呢{:1_351:}

cth516 發表於 2012-8-22 11:47

我都聽過我同事套BOSE 5.1細細隻, 真係幾好聲, 包圍感都唔錯, 而且佢仲係用好雞嘅喇叭線 (紅黑色好幼果D), 但套嘢一D都唔平, 成$2XXXX, 但我諗你套ONKYO + KLIPSCH SET 得好, 一定好過套BOSE, 你見76 好多CHING都用ONKYO + KLIPSCH 你就知係好嘢啦!

kefana 發表於 2012-8-22 11:50

回復 1# mcdull

又係個句,住邊睇下附近師兄幫唔幫到手。

你套機無可能輸比bose套野。

Bose套野個垃圾低音有等於無{:1_352:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 矛盾!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。