dicklcp 發表於 2012-8-18 08:39

超新手93報告(老手請見諒)

話說尋晚汁到箱好野先知係ching們講既oppo93(呢鋪發達,諗住買部lx55,而家唔洗買{:6_174:} ),拎左返屋企之後,即刻開箱插線set機,再搵幾隻碟試試
(因我個ac upload d相好鬼差,所以我只係打出黎算{:6_244:} )
殺破狼:宇宙最強last係條巷仔同吳京打我睇ps3係會有幾個鏡頭有少窒窒地,部93就冇(唔知係唔係部機真係咁大分別呢{:6_121:} ),黑位可能的隻眼唔係咩金精火眼,所以二部機好似差唔多{:6_147:}

華仔unforgettable演唱會:93睇落就好似smooth d,ps3個感覺好似sharp左少少(可能華仔呢隻演唱會br做得幾好,所以二部機分別唔大)

周慧敏演唱會:情況同華仔果仔差唔多,但93睇個畫面柔和d

譚校長:呢一隻呢。。。。。。。。。。得之前都有問過ching係唔係我部ps3壞左,點解畫畫會咁差既{:6_121:} {:6_121:} ,跟住ching船我原來呢隻係數一數二既。。。。。。。差{:6_168:} ,冇辦法,因買呢隻係看門口,所以差唔差都要有,所以。。。ps3我都冇咩睇過,將隻碟放落93既情況會係點呢。。。。。。都係一樣,我比埋我老滾睇(冇比過佢睇ps3既畫面),佢都"嘩"左一聲,佢仲講"頭你呀,做咩買部貴野番黎睇dvd呀{:6_132:} ,我就答番佢話係br黎架{:6_123:} ,佢睇完校長唱左一首歌之後笑左一聲就返番入房。。。即係話呢優碟。。。去到邊新機既結果都一樣。。冇得救{:6_228:}

Avator:ps已經係好掂,93仲勁。。。顏色同埋場景都好正

試左幾隻碟之後,結果係我汁到呢部機真係中左獎咁{:6_174:} ,同ps3比係幾個級數(我既線材都係跟機野,hdmi線就係條monster駁去電視,另一條跟93既跟機hdmi駁我部amp,拖板就尋晚好趕咁買左條ms.....三舊幾果隻用住先,我知可能中左伏,但都冇辦法,因為部野實在太重,費事拎周圍走{:6_129:} ,遲下睇下換條好少少既)
聲效方需就冇得比較,因我冇二部amp,同埋我都知道我部amo係咩級數,所以得知93既聲效係好靚,但我冇機會試到了{:6_137:}
攪掂,希望你地d老手唔好笑我打呢篇賽後報告啦{:6_176:}

題外話:ching有冇過呢個情況。。。。我play完一隻碟,stop左佢之後再換另一隻既時間讀唔到第二隻碟{:6_121:} ,試過二,三隻都係咁,要重新再開機先讀到,咁我就試左一樣野。。。。因為我將個介面轉左做中文。。。我試下將部機轉做英文介面,之後。。。。得左{:6_168:} ,可以順利換碟(播完一隻換第二隻即刻可以讀到第二隻,唔洗好似頭咁要重新開機。。有冇ching過呢個情況{:6_141:}

部93仲有好多野可以set,而家慢慢學習中{:1_245:}

nippon 發表於 2012-8-18 08:52

恭喜師兄有新玩具玩!

小仲 發表於 2012-8-18 08:53

弓起弓起{:6_195:}

有畢直93係一個好選擇

dicklcp 發表於 2012-8-18 08:56

thx 2位 ching,我呢種係窮人玩意黎咋,係76黎講完全唔入流果隻{:6_129:}志在有聲出下,有畫睇下我就開心喇

小仲 發表於 2012-8-18 08:59

回復 4# dicklcp

係時侯換下電線又試下機喇{:6_222:}

dicklcp 發表於 2012-8-18 09:01

回復dicklcp

係時侯換下電線又試下機喇
小仲 發表於 2012-8-18 08:59 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

遲少少先,答應左最高領導人去旅行,呢排要儲番下錢先{:6_123:}

samnet1 發表於 2012-8-18 09:05

話說尋晚汁到箱好野先知係ching們講既oppo93(呢鋪發達,諗住買部lx55,而家唔洗買 ),拎左返屋企 ...
dicklcp 發表於 2012-8-18 08:39 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Firmware = ????

新機唔知可否 Play Blu-ray ISO ??

dicklcp 發表於 2012-8-18 09:15

samnet1 發表於 2012-8-18 09:05 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

哥哥仔話可以。。。

dicklcp 發表於 2012-8-18 09:16

另外ching上去買機果時之前佢會話試個畫面比你睇下先,佢跟手會播隻batman試黑位,有冇ching知試果隻batman你邊隻?{:6_141:}

dicklcp 發表於 2012-8-18 09:18

samnet1 發表於 2012-8-18 09:05 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

的今晚再試下steam nas既mkv睇下,睇完再報告比大家知
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 超新手93報告(老手請見諒)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。