hkntssb 發表於 2012-8-18 01:01

回復 7# tsuiyuen [

咁勁, 有冇加後級{:6_141:}

tatchai 發表於 2012-8-18 01:22

回復 1# rlwk2009

唔好意思, 今日因為太座係下邊等到發哂老脾所以冇影到相就早走左...SOORRRRRY{:6_162:}
但係今日聽左5010, 發現之前係其他鋪聽先知原來出面真係唔夠PRO
細路都仲係好新手, 不過完全感覺到5010 力氣非常之充沛, 同埋唔似之前(其他ONKYO MODEL)俾我既感覺係穩打穩紥, 其實佢分柝力唔差得過P記 (因為之前都試過85), 當然係口味上P 記都係偏向快爽清, 但安記俾到人既係好雄渾既感覺咁...
另外今日學多一樣野, 就係原來咁既聲效先至似戲院FEEL, 我要好好再搞搞屋企個SETTING 至得, 目標: 有今晚既一半效果!!! {:6_165:}
仲有, 終於見到大王, 九爺等等既高手既真身啦! {:6_176:}
最後, 梗係要多謝76 搞個咁正既體驗會, 仲俾我參加啦!!! {:6_195:}

chakat 發表於 2012-8-18 01:25

最喜出望外係有得試部4K投投
xanthony 發表於 2012-8-17 23:27 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

唔知係咪我聽兩聲道較多,很少(唔慣)聽咁大型的多聲道呢?感覺反而不是十分強烈,反而個4K畫面真係勁,十足去了戲院一樣,解像度超班!!{:6_193:}

alice72714 發表於 2012-8-18 02:25

因工事未能出席
快D分享多D黎聽下!
kayulai 發表於 2012-8-18 00:48 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

{:1_335:}人聲很厚和畫面真的很得,好過戲院.但環迴不很強烈,可能坐最前排和最側的關係?

jason1969 發表於 2012-8-18 09:11

回復 6# 小瑟

後置用4隻B&W{:6_193:}

jason1969 發表於 2012-8-18 09:22

76師兄門,小弟想問5009 vs 5010, 除左價錢之外, 其餘分別有幾大?5010要2皮幾,宜家買值得嗎?{:6_141:}

mchan6 發表於 2012-8-18 14:16

回復 16# jason1969

C hing 門我都想知兩機分別?

mantam121 發表於 2012-8-18 16:24

今次5010用左1隻巨型環牛再加2 隻分別處理視訊和音訊的變壓器,力水真係好好多,在無加後級之情況下推9隻喇叭,重要係B&W黎,分析力同層次都大大提升.{:6_193:}

gikifk 發表於 2012-8-18 21:50

今次5010用左1隻巨型環牛再加2 隻分別處理視訊和音訊的變壓器,力水真係好好多,在無加後級之情況下推9隻喇叭 ...
mantam121 發表於 2012-8-18 16:24 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

安橋部部頂級AV機都係一隻環牛和兩隻小方牛仔,由906.5007.5008.5009都係一樣,來到5010都係一樣,

甘多年完全無有改變,明年應該改一改用三隻環牛喇{:8_366:}

mantam121 發表於 2012-8-18 21:55

回復 19# gikifk

所以我都係放棄佢.{:6_203:}
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: Onkyo TX-NR5010 旗艦擴音機體驗會~~會後分享(更新實況報導!!!)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。