kv10 發表於 2012-8-16 10:55

請教.. 如何...

請問如何可以提升套機 5.1 的聲?係唔係換過 d 線會好 d? 用緊 d 夾線。

http://www.post76.com/discuss/attachments/forumid_5/1204221042bb00748c5fdcb51e.jpg

有咩好介紹?唔好提意話換機。

唔該。

SonSon 發表於 2012-8-16 11:01

咁你套套裝機係乜品牌??有冇資料??

kv10 發表於 2012-8-16 11:04

回復 2# SonSon

Son 兄,{:6_189:}
Pioneer HTZ212BD BR Home Theater 5.1
藍光套機支援3D功能,HDMI 附有2 輸入 / 1輸出 / 1080p升頻 / 還可播放DivX HD / DivX / MKV / WMV / JPEG / WMA / MPEG-4 AAC / MP3 / LPCM 播放 。內置Dolby TrueHD / Dolby Digital / Dolby Pro Logic II / DTS-HD Master Audio Essential / DTS 解碼器 / Bass Blast 令重低音表演更為出色 / 可透過USB直接播放DivX / WMV影片.

galleryng 發表於 2012-8-16 11:13

請教.. 如何...

套裝機可以做嘅嘢唔多,只係可以換吓喇叭線、改善吓電源等,不過效果唔會太顯著,因為一般套裝機要改善嘅地方就係部機自己

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

SonSon 發表於 2012-8-16 11:16

回復SonSon

Son 兄,
Pioneer HTZ212BD BR Home Theater 5.1
藍光套機支援3D功能,HDMI 附有 ...
kv10 發表於 16/8/2012 11:04 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

kv10兄, 你套機前置聲箱唔大,如果換條好D既喇叭線,驚插唔入喇叭到喎{:1_342:}

kv10 發表於 2012-8-16 11:17

回復 4# galleryng

如 ching 所講,咁我唔洗換啦。因 e 幾年唔會買新器材。除非換屋先買新。但仲未搵岩,d 樓價好 {:9_418:}

kv10 發表於 2012-8-16 11:19

回復 5# SonSon

我都有留意到。岩岩起淘寶睇下 d 線,都好粗下。

galleryng 發表於 2012-8-16 11:21

請教.. 如何...

比喻一個人跑得唔快,換咗靚嘅運動鞋同衫都唔會快得去邊,相反,保頓著乜鞋同衫都會跑得好快,只係著合適嘅鞋同衫會快啲嗻

galleryng 發表於 2012-8-16 11:23

請教.. 如何...

回復 5# SonSon

我都有留意到。岩岩起淘寶睇下 d 線,都好粗下。
要記住,線唔一定粗嘅好

kv10 發表於 2012-8-16 11:23

回復 8# galleryng

要留力比下年或出年如有彈藥的話。
頁: [1] 2
查看完整版本: 請教.. 如何...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。