dicklcp 發表於 2012-8-15 06:55

有冇需要換拖板

小弟初黎報到,想請教下大家,我d入門器材:Denon avr1713,Polkaudio tl1600 5.1喇叭,ps3做player(用monster hdmi線),sharp lx52 3d tv,但我而家用緊d 雞拖板,想請問下如果我上面果套野,值唔值再投資買過濾波拖板呢{:6_141:}

kk88123 發表於 2012-8-15 08:27

回復 1# dicklcp

ching...平平地既有呢個選擇 - 牛魔王突波防雷電源插座 PS510、百零蚊、效果也不錯的!

jason1969 發表於 2012-8-15 08:37

一定要個拖板, 念下MS喇,幾好{:6_193:}

ez1 發表於 2012-8-15 09:19

有就梗系好d嘅, 豐儉由人.

nakatajackson 發表於 2012-8-15 09:34

師兄想改善咩??聲?畫面?? or??
    換拖板其實只有好輕微既分別, 自己用緊MS G60.

dicklcp 發表於 2012-8-15 09:35

咁應該用果d千零蚊既拖板嗎?{:6_141:}

dicklcp 發表於 2012-8-15 09:38

回復dicklcp

師兄想改善咩??聲?畫面?? or??
    換拖板其實只有好輕微既分別, 自己用緊MS G60. ...
nakatajackson 發表於 2012-8-15 09:34 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

最好就可以一次過改二樣啦{:6_134:} ,如果一樣都想改善下畫面先,因出面太多呢類既濾波拖板,好難揀,同埋我套野又唔係貴野,所以咪想請教下大家應該點換{:8_387:}

dicklcp 發表於 2012-8-15 09:40

同埋最好就8位。。。因我睇市面大多數都係6位。。

littlesweet 發表於 2012-8-15 09:42

絕對值, 當然唔會由100%改善到200%咁大分別, 但換左後, 您會發覺畫面乾淨左, 音效有力左. (amp 同低音唔插濾波位)

kk88123 發表於 2012-8-15 09:48

ching…加濾波拖板後電視劃面會比以前光亮、雜訊少左!但設備要分開用不同既拖板!而且要睇器材既價值去選擇濾波拖板!平既就 "牛魔王"、貴既當然有好多選擇!但我個人覺得貴既會比你現在所用既器材高出很多!值不值得投資就見人見智了!
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 有冇需要換拖板

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。