bennykhb 發表於 2012-8-14 03:04

回復 15# 無聊小貓

剛試過了CHING,應該是可以HD音效再加DSP 3D 的{:1_245:}

補充一句,小弟是以HDMI入AMP後用AMP解碼出音效,而不是用BLY RAY PLAYER解碼出PCM信號的,希望可以幫到各位CHING討論啦{:1_343:}

tickyluk 發表於 2012-8-14 09:41

回復 21# bennykhb

多謝Ching 幫手,咁即系A810都得,{:1_262:} ,咁我會考慮y記多d, 同埋想請教下我set speaker是否㚒到個amp, 因個sales哥哥話唔系好夾,唔知真定系想sale pioneer 比我!{:1_249:}

無聊小貓 發表於 2012-8-14 12:48

回復 21# bennykhb

CHING,Many THX! ,解碼顯示係畫面上下,好方便睇啊!{:1_343:}

請問CHING視頻係咪先入AV AMP再出TV? 畫面會唔會比BDP直出TV差少少呢?{:1_342:}

DCCW 發表於 2012-8-14 12:58

A 820 ,Cash $ 6380. SSP .Today price .{:1_335:}

582 發表於 2012-8-14 14:14

回復tickyluk

好似唔係喎ching
小弟用梗的正是 a820, 無論 true hd 定dts hd,都可以再 ...
bennykhb 發表於 2012-8-14 01:35 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

bennykhb師兄,如果加咗DSP之後,部Amp個display顕示dtshd或只係顕示dts呢,影多張相泥睇睇。{:6_141:}

bennykhb 發表於 2012-8-14 14:26

回復 23# 無聊小貓

唔好客氣師兄,大家互相幫手幫助討論者{:8_390:}
之於師兄所說的影像問題,小弟覺得是有分別的,
由於小弟的blu ray player 同投影機都有兩組hdmi 的,所以影像是由player直出到投影的,但如果要像今次般調較擴音機功能,就會轉player 既另一組輸出,先入amp再到投影,簡單來說就是需要3條hdmi,
經過觀察,直出的效果是較好的,唔知關唔關amp既影像處理問題,又還是心理{:8_365:}

bennykhb 發表於 2012-8-14 14:30

回復 25# 582

那是顯示dts hd 的,我再影一兩張相給ching 你睇睇吧,不過給我少少時間{:8_374:}

gikifk 發表於 2012-8-14 14:36

我等緊2020...............{:6_209:}

bennykhb 發表於 2012-8-14 14:52

回復 25# 582

希望俾到CHING所想要既資料啦{:8_374:}

無聊小貓 發表於 2012-8-14 15:10

THANKS! Benny CHING!{:9_430:}

睇黎好多人對820有興趣{:9_407:}
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7
查看完整版本: 4 選1 - denon 2312/pioneer 1122k/ onkyo 616 / yamaha A820

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。