hgc021321 發表於 2012-8-2 05:46

新宇宙威龍 TOTAL RECALL (哥連費路、姬蒂碧金莎、謝茜嘉貝兒)

TS7xskif9Mg

02-08-2012上映

故事簡介

「歡迎來到Rekall,我們可以將你所夢想的生活轉化成為你的記憶。」
工廠工人Quaid(哥連費路 飾)有一個美麗的妻子(姬蒂碧金莎 飾),生活貌似不俗,但工作失意的他決定參加由Rekall舉辦的虛擬旅行,藉著值入晶片而體驗成為一個超級特工,但過程中卻意外觸動了他潛藏的記憶,醒來後更遭到世界領袖Cohaagen(Bryan Cranston 飾)所派的警察追捕。他不得不聯合偶然認識的反政府鬥士(謝茜嘉貝兒 飾)逃避追捕,並要找到地下反政府組織的領袖(標尼菲 飾),尋求他的幫忙去反抗Cohaagen。
究竟那些是現實,那些是虛構?
Quaid的真實身份是甚麼?
背後又隱藏著甚麼秘密?
他的命運又如何?

導演 : 連韋士文
演員 : 哥連費路、姬蒂碧金莎、謝茜嘉貝兒
片長 : 118 分鐘
級數 : IIB
語言 : 英語 (中文字幕)

teddyng637 發表於 2012-8-2 07:46

我都好期待夠景舊果套"阿諾舒華辛力加"做得好睇D, 定係新果套由"哥連費路"做得好睇D, 作個比較吓...............{:6_222:} {:6_222:}

dragonyam 發表於 2012-8-2 08:23

期待好過舊版...{:6_211:}

jason1969 發表於 2012-8-2 09:00

期待BD版,希望係3D喇{:6_211:}

hgc021321 發表於 2012-8-2 09:08

我11:30會過旺角睇...{:6_193:}

law1987 發表於 2012-8-2 12:39

睇完,舊個套正D!

pan_pan1009 發表於 2012-8-2 13:18

我都覺得舊個套正D~

mike2837 發表於 2012-8-2 14:37

我11:30會過旺角睇...
hgc021321 發表於 2012-8-2 09:08 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Any comments? 諗住3:30落 旺角睇...{:6_190:}

hgc021321 發表於 2012-8-2 15:34

Any comments? 諗住3:30落 旺角睇...
mike2837 發表於 2012-8-2 14:37 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

首先...我唔係專家{:6_216:}

以下只是個人評價...

10粒星滿分我會俾8粒,,,

總之全程2個鐘無悶埸,一開頭已經係激戰,介紹左一陣背景.就係哥連費路射殺聯邦警察,,,
之後走返屋企同姬蒂碧金莎隻抽...跟住就謝茜嘉貝兒一齊走佬

音效夠晒勁抽.同埋d畫面場景我覺得係制作認真,有科幻感,,,{:6_192:}

不過...

hgc021321 發表於 2012-8-2 15:36

不過我去旺角間百老匯.一入度坐唔夠5分鐘,左手邊個肥佬不停咁咳,仲要唔戴口罩,又唔用手按住個口.大大聲咁咳

咳足全程.搞到有4個人嚇到走去其他位坐...好心佢啦病得咁嚴重仲要咁自私騷擾其他觀眾
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 新宇宙威龍 TOTAL RECALL (哥連費路、姬蒂碧金莎、謝茜嘉貝兒)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。