michaelwong 發表於 2012-8-4 00:29

回復michaelwong

係問你砌未呀?\
大佬John 發表於 2012-8-4 00:26 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
啱啱買, 未有咁快砌! 我手腳好慢架!{:8_367:}

大佬John 發表於 2012-8-4 02:38

啱啱買, 未有咁快砌! 我手腳好慢架!
michaelwong 發表於 2012-8-4 12:29 AM http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

慢, 都拎出黎批兩下呀, 又唔保值既~.. 最多咪爛尾

改左pose, 收細八字, 膝頭冇咁貼埋

借用街外圖, 原本個pose

改後

用epoxy塞屎忽, 呢度係第一層, 定左個位先, 聽日再修修

正面

後面

開IMS人偶來搞清楚D件同組裝過程
IMS條辮用10cm長既1mm銅枝來做, 照跟唔駛度黎度去

個盾...IMS版因為要就鋼模, 所以果D圓形全部都係向同一方向, 首辦就冇呢個問題

細部簡化晒, 呢粒係腳眼

有D件一塊過

有D件差唔多樣, 但係size角度差少少, 就借IMS幅圖同D件對一對, 唔會攪錯

呢D件都一樣, 不過翻件全部曲左, IMS係直既, 好彩對一對, 原本我以為設定係曲

浸熱水修正, 出水後第一秒可以好易屈, 之後好快硬返
左邊係未直, 右邊四塊已拉返直

直晒

j.w 發表於 2012-8-4 15:34

隻首辦啲件好似重正過模形

大佬John 發表於 2012-8-4 20:18

回復 23# j.w

唔拼埋比都唔知道... 不過砌完唔係幾睇得到果D位.

j.w 發表於 2012-8-5 08:27

隻首辦啲件好似重正過模形
j.w 發表於 2012-8-4 15:34 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

但個盾啲圓我唔係好睇到??

大佬John 發表於 2012-8-5 16:03

回復 25# j.w

D圓點既方向

大佬John 發表於 2012-8-5 18:29

頭痕左幾日, 尋晚set起上身, 一直向後訓, 發現腳掌唔貼地, 熱水壓返平, 之後企到, 依家小腿係垂直, 心口水平, 膊頭同腳踭o係同一垂直線上, 掛埋盾果D都應該唔會訓
(呢張相個肚臍鬆左, 貼返埋, 個心口/膊頭就水平..)

跟進
掛多D野上去, 企係企到, 一督佢就向後, 可能因為腳踭、股位可以轉...插左三條銅支, 三條尾既parts一袋(成袋), 背面六塊甲, 前面四塊甲用膠紙吊住, 之後拆走, 剩低後面果D野, 都冇影嚮

吊埋盾劍o係手, 成隻歪晒, 一隻踭離埋地, 不過唔係影嚮向前/向後, 希望黐梗後唔會歪

tomj 發表於 2012-8-6 11:15

c hing 好快手
{:1_326:}

j.w 發表於 2012-8-6 14:47

好似差件............{:6_229:}

j.w 發表於 2012-8-6 14:48

好似差件............
j.w 發表於 2012-8-6 14:47 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

大肚腩
    ...........................{:6_174:} {:6_174:}
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 五星物語 Volks SAV Bang Doll 破烈の人形 破裂人偶 進度

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。