little.cheung 發表於 2012-7-27 17:43

新手: budget around $6000 買邊部AVamp好呢?

{:1_260:} 新手求教:
想買部AVamp
Budget around $6000
70%聽歌 30%睇戲
廳150-200'
希望遅D買部2channel專聽歌
由於新手, 唔知前後級係咪咁解呀?
Pls help me expert!!! {:1_247:}

小仲 發表於 2012-7-27 18:45

AV 前級amp 六千蚊唔夠喎.....

如果普通AV amp聽歌多買馬仔囉,之前楝amp時有試過ok{:6_183:}

之不過之後揀左平均D既onkyo

古晶 發表於 2012-7-27 19:30

如果可以加多少少就818
夠平均又係新款

Gorgeous 發表於 2012-7-27 19:44

little.cheung 發表於 2012-7-27 20:05

乜唔係stereo amp可以連接av amp咩?!{:1_260:}
咁preout同什麼direct/pureout又係乜呀?{:1_247:}
唔好意思,新手乜都要學{:1_336:}
818要成8k wor~ 100% avamp 有冇推介pls{:1_263:}

rlwk2009 發表於 2012-7-27 20:31

1.乜唔係stereo amp可以連接av amp咩?咁一定要買部有preout嘅av amp先得。
2.第時想加部intamp聽歌,如果買部冇direct嘅intamp睇戲啲就需要每次先調教好intamp個volume(因會經過intamp前級部份)然後由av amp控制大細聲,而有direct嘅intamp就不需要經過intamp前級部份,咁睇戲時直接用av amp控制大細聲就可以。

little.cheung 發表於 2012-7-27 23:03

先多謝各位專家指導{:1_254:}
Stereo同intamp又有乜唔同呢?
咁preout d聲靚d or 有乜好處呢?
我想慢慢增添器材(漫性中毒)享受過程學多d,最怕走錯方向{:1_352:}

mnmxxxx 發表於 2012-7-28 08:24

u can consider marantz
頁: [1]
查看完整版本: 新手: budget around $6000 買邊部AVamp好呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。