lukalok 發表於 2009-5-22 17:24

有小朋友用LX3, 大人影得小朋友又影得
mov(QuickTime) movie format, imovie剪片超方便{:6_193:}

鐵心心 發表於 2009-5-24 13:32

Leica
小瑟 發表於 2009-5-20 10:18 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
我以前係金鐘一間shop度做,
有好多Leica機玩,不過我對相機冇咩興趣...{:6_123:}

LUX3好似唔係好貴....印象中=__=

raycheng77 發表於 2009-5-24 15:11

lx 3 +1

或 lecia 同款 機(唔記得乜 model)

價錢唔係貴好多,但聽我一個朋友講,因為粒 chips 唔同O的想係靚O的架

不過我自己覺 lx3 好夠 lu

lx3 大光圈 (超正!), wide angle (超正 x2)

只係可惜個zoom 弱咗O的囉唆
但係如你成日有室內相要影,咁就一流啦

要唔要我搵日借俾你玩 XD

(不過個人覺得,相機同 av 一樣要自己試下,最好光又影暗又影睇下自己覺得點,有人借機就最好。因為係舖影極有限)

小瑟 發表於 2009-5-27 15:23

lx 3 +1

或 lecia 同款 機(唔記得乜 model)

價錢唔係貴好多,但聽我一個朋友講,因為粒 chips 唔同O的想係靚O的架

不過我自己覺 lx3 好夠 lu

lx3 大光圈 (超正!), wide angle (超正 x2)

只係可惜個zoom 弱咗O ...
raycheng77 發表於 2009-5-24 15:11 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
但係如你成日有室內相要影,咁就一流啦<----呢個我預經常會呀!!!
多謝你先, 不過我諗買左呢部都應該唔多會後悔呢~~
但我見樓上有師兄 POST左D SAMPLE, 好似D相有小小灰, 唔知有冇得 SET架呢???

威廉 發表於 2009-5-27 15:55

lx3 contrast可以好高.. 可以set..

小瑟 發表於 2009-5-27 16:02

係啦, 應該有得SET既~~~~

danlam 發表於 2009-6-23 14:57

我一定買G10 x 2!

edhuen 發表於 2009-6-24 00:49

小瑟兄, LX3啦,我用了10個月, 絕對滿意

Virus 發表於 2009-8-5 23:39

如果無限制budget 的話, EP-1 啦

雷因 發表於 2009-8-6 00:29

如果無限制budget 的話, EP-1 啦
Virus 發表於 2009-8-5 23:39 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

其實EP-1 應該係單反黎喎~~~~~~~
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 想買一部DC, 大家比下意見!!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。