LiquidMR 發表於 2012-7-22 23:59

AV AMP (PIONEER / DENON / YAMAHA / MARANTZ)

請問師兄以下邊隻AV AMP至好, 可唔可以解釋埋?

Pioneer VSX-822-K
Denon AVR-1713
Yamaha RX-V473
Marantz NR1403

推 Dynaudio Excite (F & C) and Mirage Prestige (Surr)

ropresident 發表於 2012-7-23 00:43

回復 1# LiquidMR

師兄用得dyna喇叭, 都唔易推好bor~~~~

小弟建議師兄比多少少budget買部好力d既amp吧.

如果師兄喜歡厚聲d, 可以買天龍
喜歡分析力好d就買pioneer
喜歡細緻dd得黎有少少味就onkyo

LiquidMR 發表於 2012-7-23 01:13

回復 2# ropresident

謝謝,就係BUDGET比哂喇叭,其他就要減。不過個人認為喇叭買好D係對,因為有排用,AVAMP就轉得太快,其實都睇緊二手。。

avlam 發表於 2012-7-23 01:30

回復ropresident

謝謝,就係BUDGET比哂喇叭,其他就要減。不過個人認為喇叭買好D係對,因 ...
LiquidMR 發表於 2012-7-23 01:13 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄咁搵部二手中高級機好過!

gikifk 發表於 2012-7-23 18:36

5009....................係高級機的好選擇

LiquidMR 發表於 2012-7-23 18:44

回復 5# gikifk

師兄, 我都知5009係好, 你放嗎? 邊有咁多BUDGET..

cello13814 發表於 2012-7-23 19:54

回復gikifk

師兄, 我都知5009係好, 你放嗎? 邊有咁多BUDGET.. ...
LiquidMR 發表於 2012-7-23 18:44 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
其實樓主預算用幾錢?
最近Marantz 做緊超特價凊貨,6006賣緊大約5K4,平過二手,值得考慮,友誠有marantz 賣嘅通常有埋dyna賣,上去試下啱唔啱你口味

gikifk 發表於 2012-7-23 20:01

7007.......................幾錢?
頁: [1]
查看完整版本: AV AMP (PIONEER / DENON / YAMAHA / MARANTZ)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。