icehk66 發表於 2012-7-9 15:27

舊Amp維修問題

各位師兄,
小弟有部舊 Denon 2Channel Integraetd Amp有一天突然冇声出,Power盞燈仍然着,唔似燒左,但唔知點解,請教各位是什么原因呢?此外,因Amp有+年多,聽開有感惰,如果維修可以介紹一吓可以去邊係靠得住?
謝謝!

eggcake92 發表於 2012-7-9 15:33

回復 1# icehk66

行貨? 咩型號? 番DENON 原廠問下價.

Tel: 2516 5864

http://www.denon.com.hk/eng/ContactUs/Pages/ContactDetails.aspx

shichun 發表於 2012-7-9 15:35

各位師兄,
小弟有部舊 Denon 2Channel Integraetd Amp有一天突然冇声出,Power盞燈仍然着,唔似燒左,但唔知點 ...
icehk66 發表於 2012-7-9 15:27 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我最近都遇到差不多的情況, 部AVAMP有畫出無聲出, 最後檢查後係IC同電容燒咗. 所以我估你個情況可能都無咩大礙, 幾百蚊都整得番.
可以去原廠做維修.

icehk66 發表於 2012-7-9 15:40

我最近都遇到差不多的情況, 部AVAMP有畫出無聲出, 最後檢查後係IC同電容燒咗. 所以我估你個情況可能都無 ...
shichun 發表於 2012-7-9 15:35 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

謝謝師兄教路,不知d咁舊嘅amp denon 是否仲support 呢?

mike2837 發表於 2012-7-9 17:34

回復 4# icehk66

可以打電話去問下先. 我部07年嘅3808上兩個月佢都免費update firmware. {:6_193:}

icehk66 發表於 2012-7-9 17:38

回復 5# mike2837

剛打左, denon維修部說要提供保養證才接受維修,但因我部机+年有多,恐怕未必咁易找到{:1_260:} 唔知点算

icehk66 發表於 2012-7-9 17:42

万一唔收,唔知有冇其他地方可以整?

mike2837 發表於 2012-7-9 17:49

回復mike2837

剛打左, denon維修部說要提供保養證才接受維修,但因我部机+年有多,恐怕未必咁易找 ...
icehk66 發表於 2012-7-9 17:38 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Have you Reg. Denon service before? If yes, they can find your record, no need '保養證'
cause I had reg on 2007 (one year only) then failed to update / extand insurance service, but they can find my record.

icehk66 發表於 2012-7-9 18:24

My amp had been bought for more than 10 years, I'm afraid they won't keep such a long history record. Also, if I have lost my warranty card, I can't tell them about my registration number and details.

shichun 發表於 2012-7-9 21:17

如果你部機個SERIAL NO有登記, 佢地可以CHECK得番, 無保用證應該都OK. 佢地要確保你係買行貨, 因為好似水貨香港係唔保的(我唔敢肯定, ONKYO的情況係咁, 我只是估) 所以CHING最好親自問清楚代理, 問得詳細啲. 如果唔係可能要搵出面啲人整LU...
頁: [1] 2
查看完整版本: 舊Amp維修問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。