@Gel 發表於 2012-7-8 14:54

友誠店舖態度感想

好耐無去友誠睇野, 昨日同朋友去睇下隻心水電視價錢, 先去華X影音問, 隻32" Sony HX750比百記豐記都平八舊. 雖然職員無百記豐記咁積極, 但都認認真真有問有答. 之後去英X, 去到問個金毛男sale屎, 佢pair下pair下咁check一輪, 開個價再平華X三舊, 同其他舖一樣有眼鏡X2加bluray, 心諗OK喎, 想扑鎚, 跟住朋友隨便問下佢知唔知係送乜野碟? 佢就大大聲話, 嘩大哥我點知送咩碟呀, 咁我講, 哦, 我明既, 係sony送架麻, 佢再大聲D話, 梗係sony送啦! 唔通我送呀?! 我同朋友對望笑左一笑, 就放棄係度買啦~

其實我地全程都問唔夠佢兩三句, 都唔明點解咁唔耐煩, 定還是呢間英X已經係做開網購多, 所以唔志在舖客? 可能有師兄覺得, 你買件野啫唔係同佢做人世, 你理得佢態度, 夠平就得啦. 但我係驚如果未比錢落佢袋已經咁, 第日比埋錢件貨有乜問題真係有排交涉啦.

另外我想讚一讚11樓有間輝x影音, 我去到傻下傻下問佢地有無賣電視, 原來佢地只賣hifi, 但我男sales哥哥都好有禮貌咁話我地無賣架, 你去幾多幾多樓睇下, 點知無心插柳, 我朋友係度睇下佢D書架喇叭, sales哥哥連D幾舊水既喇叭都好有心機講解同開黎慢慢試, 最後我朋友反而買左對喇叭{:1_352:}

kefana 發表於 2012-7-8 15:10

回復 1# @Gel

有成d sales 較早更年期,唔好怪佢地。

記住賭波賽馬日勿上,唔係自己足蟲入seafood.

davisybw 發表於 2012-7-8 15:16

Sale屎
最好人人入黎乜都唔問,自己揀好型号再自己入倉抬埋去畀錢,舖面都唔好裝電話,d客有咩自己打上代理問。日日返去开燈熄燈等出糧

唔知e d 影音舖請唔請人?

@Gel 發表於 2012-7-8 15:18

回復@Gel

有成d sales 更早更年期,唔好怪佢地。

記住賭波賽馬日勿上,唔係自己足蟲入saefood. ...
kefana 發表於 2012-7-8 15:10 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

i see! 原來係因為星期六, 又學左野XD

@Gel 發表於 2012-7-8 15:20

Sale屎
最好人人入黎乜都唔問,自己揀好型号再自己入倉抬埋去畀錢,舖面都唔好裝電話,d客有咩自己打上代理 ...
davisybw 發表於 2012-7-8 15:16 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄你講起, 又發覺社會真係久不久會撞到這種人, 甚至係自己工作既地方都可能有一兩個係左近XD

9spl 發表於 2012-7-8 16:18

好耐無去友誠睇野, 昨日同朋友去睇下隻心水電視價錢, 先去華X影音問, 隻32" Sony HX750比百記豐記都平八舊. ...
@Gel 發表於 2012-7-8 14:54 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄,你寧願貴幾佰,都唔好幫襯“華x影音“呀,你睇吓我:

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=102338

joey.minihouse 發表於 2012-7-8 16:43

華x影音....真係唔好去啦....!
比人噴到一面屁..!

@Gel 發表於 2012-7-8 16:54

多謝師兄意見, 其實我去華X既職員態度反而OK, 反而係英X我就真係頂唔順啦

akira11092 發表於 2012-7-8 17:03

逢商必奸人地都要開飯圍皮, 總之睇路啦

bh72bh72 發表於 2012-7-8 17:26

其實間間都■甘上下
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 友誠店舖態度感想

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。