ernestlam 發表於 2012-7-5 00:51

小弟新手入手喇叭線!!

今日小弟係鴨記入0左呢條線!
Eagle silver cable 2x1.50mm !做前,中置!後置未買!
因為小弟想換晒d跟機線!!
唔知大家對呢條線有咩意見呢??

mancarmen 發表於 2012-7-5 04:51

今日小弟係鴨記入0左呢條線!
Eagle silver cable 2x1.50mm !做前,中置!後置未買!
因為小弟想換晒d跟機線!!
...
ernestlam 發表於 2012-7-5 00:51 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我前中都用緊Eagle $16尺金線果隻低頻都唔錯睇戲,聽歌都收貨{:6_142:}
不過遲D都可能換條再好D{:6_175:}

amoebabird 發表於 2012-7-5 08:52

[喇叭線] 小弟新手入手喇叭線!!

Ching幾$尺呀?

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

ropresident 發表於 2012-7-5 10:37

回復 1# ernestlam

點解師兄您唔係問左意見先去買既?????

你問得意見, 我一定會答你買neotech好過, 平既neotech$1x/ft都有得交易, 但質數一定好過呢d鴨記線多多聲.

ernestlam 發表於 2012-7-5 20:40

回復 3# amoebabird

$8.5/一尺

小瑟 發表於 2012-7-5 22:53

回復ernestlam

點解師兄您唔係問左意見先去買既?????

你問得意見, 我一定會答你買neotech好過, 平既n ...
ropresident 發表於 2012-7-5 10:37 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
NEOTECH都有咁平架原來????

ropresident 發表於 2012-7-5 23:54

回復 6# 小瑟

係嫁, 所以平玩既一定係玩佢, 質數唔錯有保障

小瑟 發表於 2012-7-6 00:04

回復小瑟

係嫁, 所以平玩既一定係玩佢, 質數唔錯有保障
ropresident 發表於 2012-7-5 23:54 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我份人好怪, 喇叭線一定係想5隻喇叭都係用同一MODEL的.....{:6_194:}

ropresident 發表於 2012-7-6 00:09

回復 8# 小瑟

唔洗既, 應該因喇叭而異, 有能力就當然全部喇叭既喇叭線都用到最好啦.
但係後置喇叭下下都要拉50-60尺一條, 一對就過百尺, 如果同前置一樣玩到過$100/FT, 起碼都成皮野.
如此一來, 後置喇叭線只好用平價一D了

sealteam4 發表於 2012-7-6 00:29

要平又要高素素入門推薦 Belden 8471線 初玩前中後全用
升級就只用佢作後置
呢個玩法聲音性價比值最好

這是眾多師兄們多年來經驗之談,可以努力爬文溫書,那比唔知頭尾道聽途說好
至於你買了那條,真心講,我絕對唔會買
頁: [1] 2
查看完整版本: 小弟新手入手喇叭線!!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。