kkbut18 發表於 2012-6-28 16:26

Pioneer VSX-822K

師兄們,對呢部機有咩意見?買得過嗎?

ericcch 發表於 2012-6-28 16:59

CHING,依家這Model賣多少$$ ?? 有冇試聽過安橋616呢?

kkbut18 發表於 2012-6-28 17:04

CHING,依家這Model賣多少$$ ?? 有冇試聽過安橋616呢?
ericcch 發表於 2012-6-28 16:59 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我見過深水埗九X影音賣緊$3180,係友誠國X就$3280。我無試過616,但價錢好似相差仟幾蚊。
我見822K咁架價錢,但功能都頗齊全,所以先考慮呢部。師兄點睇?

ericcch 發表於 2012-6-28 17:13

我依家都仲系用緊P記8系陳年機種(見我簽名檔), 我自己就覺得都OK, 電影裡一些細緻的音聲也聽到(記住系聽到, 唔代表聲靚喎, 因始終系入門機.....), 但人聲感覺薄弱少少 (可能同我擺位, speaker質素都有關係)。而入門機來講, 好多ching用安橋609, 616。我估計609跟822價錢差唔太遠, 你可以聽埋609作比較呢

littlesweet 發表於 2012-6-28 17:38

我覺得p仔既入門機係低玩的, 細節唔錯, 仲可以換電線, 力水又再強d.

不過如果同價買 y 記, 佢有airplay, 功能多d, download 個 apps, 可以控晒部機, p仔就要另買配件, 睇下您對呢d功能有冇用...............

rs280t 發表於 2012-6-28 21:15

如果3 4千蚊ge入門機~~我會推介安橋~~

一樣功能齊備~~而力水都唔錯~~616開始已經最多支援7.1聲道~可玩全統7.1擺法或PLIIz~~

天龍就同安橋差不多~~不過同級相比會較貴~~

如果Yamaha我會建最少都揀有pre-out ge model~~因為力水相對地較弱~~第日要升級ge話~~淨係加部後級都夠晒~~~而佢個d DSP program的確唔錯~~喜歡聽concert或享受環繞聲音效ge話係一個好選擇~~

kkbut18 發表於 2012-6-28 22:09

我覺得p仔既入門機係低玩的, 細節唔錯, 仲可以換電線, 力水又再強d.

不過如果同價買 y 記, 佢有airplay,...
littlesweet 發表於 2012-6-28 17:38 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我都係見p記可以downlaod個app都可以控掣晒成部機,又有airplay,基本上同y記功能差唔多,咁其實你講y記嗰部係咩型號同而家賣緊幾錢,等我去睇下。謝!

littlesweet 發表於 2012-6-29 00:28

我都係見p記可以downlaod個app都可以控掣晒成部機,又有airplay,基本上同y記功能差唔多,咁其實你講y記 ...
kkbut18 發表於 2012-6-28 22:09 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

y記 : rx-v473, rx-v573

$3xxx up

littlesweet 發表於 2012-6-29 00:33

如果ching有買上期 av 傷周 就arm晒, 因為佢比較 5部入門級 av.

littlesweet 發表於 2012-6-29 00:41

如果3 4千蚊ge入門機~~我會推介安橋~~

一樣功能齊備~~而力水都唔錯~~616開始已經最多支援7.1聲道~可玩全統 ...
rs280t 發表於 2012-6-28 21:15 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

唔單止pre out, 有d入門機, 已經cut埋色差既輸入, 買既時候, 要考慮埋仲有冇呢個需要...............{:6_229:}
頁: [1] 2
查看完整版本: Pioneer VSX-822K

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。