tiggerjason 發表於 2012-6-25 12:42

Oppo 95 vs. Cambridge Audio 651

請問OPPO 95 同Cambridge Audio 651 兩者係ANALOG輸出中分別大唔大呢?
小弟近排迷上了聽JAZZ,想知道兩者係分析力,音樂感方面邊一個會好一啲?
多謝賜教!
{:6_162:}

Szelong 發表於 2012-6-25 12:56

咁更係大啦,話哂都係95 ,651 點比

galleryng 發表於 2012-6-25 13:48

Oppo 95 vs. Cambridge Audio 651

95會唔會同751比會好啲

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

tiggerjason 發表於 2012-6-25 14:04

咁651同751分別係邊到呢?

小仲 發表於 2012-6-25 14:05

都唔同價位,點比...{:6_188:}

manKi 發表於 2012-6-25 14:42

Azur 651BD > Azur 751BD {:6_182:}
BDP-95 影像比較銳目,冷色一點,環牛供電零件很吸引視線,分析力較好
就爵士樂,音樂感,著重於聽歌用途,小弟口味會選 Azur 751BD

tiggerjason 發表於 2012-6-25 14:53

回復 6# manKi

即係話751 係音樂重播上, 比95好啲啦。{:6_158:}

tiggerjason 發表於 2012-6-25 14:55

回復 5# 小仲

咁係唔係硬件上既不同而導至,價格上既差異呢??

manKi 發表於 2012-6-25 15:03

回復manKi

即係話751 係音樂重播上, 比95好啲啦。
tiggerjason 發表於 2012-6-25 14:53 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

如果Blu-ray player 用途以聽歌為前提 {:6_121:} 小弟口味兩者會選Azur 751BD {:6_177:}

yuppi 發表於 2012-6-25 15:38

純粹聽 CD 計, 751 比 95 聲薄, 一比就知xxx...
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Oppo 95 vs. Cambridge Audio 651

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。