Hulk 發表於 2012-6-24 09:54

東芝4K祼眼3DTV

昨日出沙田,見到豐澤番左部55吋4K祼眼3D,4K真係清到好過份,佢播緊D城巿風景畫面,行近睇都冇微粒,重見到大廈裡面部電視播放節目,好鬼正!跟住問下職員要用咩線材,佢話4K唔用HDMI要用另一種線,我睇睇TV背條線,嘩!個插頭好大下,將來D amp,player要多幾個衣種頭都幾難!再試裸眼3D,佢有個功能,由左至右人們可分4行站於電視前,按照電視畫面指示人們只需左右小小移動就可對準位睇3D!佢播左套西片,當然都係用番HDMI,畫面3D較果真係麻麻,立體感不足,最差係背後物件鬼影好勁,比主動式3D鬼影更多!睇多陣都有D頭暈!

gikifk 發表於 2012-6-24 10:20

我上個星期都在沙田睇過,3D立體校果睇到眼花!好似話要按眼仔,電視才出到好D的立體校果比你看到,但就見唔到有眼仔?

Hulk 發表於 2012-6-24 10:34

我上個星期都在沙田睇過,3D立體校果睇到眼花!好似話要按眼仔,電視才出到好D的立體校果比你看到,但就見 ...
gikifk 發表於 2012-6-24 10:20 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
佢係要望住電視最上中間位置個圓圈,如果望圓圈時見到圓圈左或右出現箭咀,就要衣箭咀方向移動,直至只見到圓圈才為之最理想觀看3D位置,不過3D真係幾差。

emuho888 發表於 2012-6-24 11:31

不如佢出純up4K戴番3D眼鏡算數啦{:9_436:}

teddyng637 發表於 2012-6-24 12:55

部機好失敗................{:6_194:}{:6_194:}

barrychiki 發表於 2012-6-24 13:38

回復 5# teddyng637

啱啱係丰記睇過,位体感唔高,四個角位唔清,都係逃唔到要帶3D眼鏡嘅事實{:1_260:}

gikifk 發表於 2012-6-24 14:34

裸眼3D機要帶眼鏡?{:1_331:}

barrychiki 發表於 2012-6-24 14:42

回復 7# gikifk

小弟指要有真正3D效果,裸眼比唔到你.

gikifk 發表於 2012-6-24 14:44

回復gikifk

小弟指要有真正3D效果,裸眼比唔到你.
barrychiki 發表於 2012-6-24 14:42 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

你有無試過帶眼鏡睇呀?

風仔風仔仔 發表於 2012-6-24 14:54

日本東芝出左部4K電視,係無3D功能.
睇過實物, 現在既裸眼3D技術, 暫時唔應該推出市場, 反而4K效果驚喜大得多.
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 東芝4K祼眼3DTV

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。