CheapBoy99 發表於 2012-6-19 22:25

回復 20# YYSKY

Thank you咁多位ching, 好似有少少進步,等我再慢慢調教先。

YYSKY 發表於 2012-6-20 00:24

回復 21# CheapBoy99

只可以較EQ,喇叭level,喇叭距離M數,高低音,其他time delay,相位…自動較好就信佢。

古晶 發表於 2012-6-20 01:15

回復 1# CheapBoy99

呢位師兄你P記75買左幾多錢?
而家sat好未?
我就重麼索緊但而家就收貨
係聽歌高音太錶同個十仔好像D低音唔夠實
其他公能要慢慢玩

YYSKY 發表於 2012-6-20 01:38

回復CheapBoy99

而家sat好未?
係聽歌高音 ...
古晶 發表於 2012-6-20 01:15 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

係聽歌高音太錶可以減的,個十仔好像D低音唔夠實,低音可以加的,再用佢個咪auto set,相位唔準低音會唔實。

古晶 發表於 2012-6-20 23:29

回復 24# YYSKY

多謝師兄教路

CheapBoy99 發表於 2012-6-21 00:28

回復CheapBoy99

而家sat好未?
係聽歌高音 ...
古晶 發表於 2012-6-20 01:15 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

上星期喺二奶買,現金價九xxx
多得呢度ching教授,setting叫做好咗少少,但仲未試睇戲(淨係試咗Eason隻concert)低音仲係爭少少,定係eason隻concert試唔到sub仔?

YYSKY 發表於 2012-6-22 22:44

上星期喺二奶買,現金價九xxx
多得呢度ching教授,setting叫做好咗少少,但仲未試睇戲(淨係試咗Eas ...
CheapBoy99 發表於 2012-6-21 00:28 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
試十仔緊係用狂野時速5呀,被人突襲一幕(第15節),我都是用佢調較掃褲腳打心。

CheapBoy99 發表於 2012-6-22 23:38

回復 27# YYSKY

聽日正式試戲--阿凡達,另會有個朋友嚟幫忙睇吓d setting有冇改進地方。

justinianlui 發表於 2012-6-22 23:42

其實Hz點SET ??"

CheapBoy99 發表於 2012-6-22 23:57

回復 29# justinianlui

我都唔太清楚,總之我一開始就將sub仔扭到去direct位置,跟住插咪入sub仔,按住sub仔eq制,佢就自動測試,之後先至auto set amp。因為我冇sound meter,set完之後就跟以上d ching教我點+/-channel level等等。暫時我sub仔調教至-8.5db。但睇演唱會好似冇乜低音(音量已教到-45db咁上下)
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 求教,唔識set機(P記LX75)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。