小瑟 發表於 2012-6-18 09:15

你當我是浮誇吧.......DENON AH-D7000

呢排WIL總都問我, 究竟我係堅中毒定係人玩我玩, 呢個問題我都唔識答, 不過我只係知道, 玩耳機比較自由, 同埋好自我空間既感覺, 所以玩玩下就比較易中招.{:6_210:}

近日, 有毒王借出其家中寶劍 DENON D7K 比小弟玩玩, 唔玩由自可, 一玩閉家火, 插入六爺借比小瑟既 audio-gd NFB-12, 聽左一曲古巨基 24/96 之眼睛不能沒眼淚, 出事了, 人聲清趣甜美, 音樂分離定位相當明顯, 結他既彈奏弦線質感非常真實, 尾音同卒線既細緻都可以一一表現出來, 真係大Q鑊, 之後再囉埋去部 ONKYO 5509度再試, 聽埋 Whitney Houston 既 I Will Always Love You, 當 Whitney 想開聲之際, E~~~~ 乜原來有開聲前既一點點口水聲既?? 之前真係未聽過..........完了.........呢次完了, 因為小瑟知道, 呢鑊野又中伏, 應該都返唔到轉頭了...到依家D7K仲係小瑟度, 我諗小瑟呢次要做一次劉備了!!!!{:6_208:}

coco123k 發表於 2012-6-18 09:33

勁{:1_326:}

ykluk 發表於 2012-6-18 09:37

你呢啲就真係叫做"明知山有虎, 偏向虎山行"~~!!! {:9_407:}

MakCato 發表於 2012-6-18 10:04

http://www.fostex.jp/products/TH900

佢大佬等緊你{:8_402:}

fuman0123 發表於 2012-6-18 10:08

所以千其唔好立亂試野{:6_174:}

再補充:呢個咁毒既post,都唔好立亂睇{:6_123:}

CLP 發表於 2012-6-18 10:26

小弟都相當喜歡D7K既聲音, 但在有限BUDGET下真係唔知點推好佢{:8_384:}
不過如果係SOULNOTE的話..................{:8_402:}

ahnel 發表於 2012-6-18 10:46

呢個系列D2K, D5K, D7K我都玩過, 三隻都印像良好~
細佬好推清爽, 聲音清晰有力~{:6_193:}
二佬都係好推, 聲底跟細佬相近, 由於改用木殼, 低音仲延較多而自然, 人聲韻味亦較濃~{:6_193:}{:6_193:}
大佬係全面提升版, 高音變得順滑線條亦好, 人聲由D2K的羅敏莊進化為D5K的王若琳繼而D7K就是蔡琴, 底音沒有D2K般沖而比D5K有層次~{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}

小瑟 發表於 2012-6-18 11:27

你呢啲就真係叫做"明知山有虎, 偏向虎山行"~~!!!
ykluk 發表於 2012-6-18 09:37 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我攏明就係不入虎月, 煙得苦子啦!!!!{:6_198:}

小瑟 發表於 2012-6-18 11:27

佢大佬等緊你
MakCato 發表於 2012-6-18 10:04 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
CATO兄, 點解呢個係佢大佬既??? 唔同牌子都係大佬架???

小瑟 發表於 2012-6-18 11:28

所以千其唔好立亂試野

再補充:呢個咁毒既post,都唔好立亂睇 ...
fuman0123 發表於 2012-6-18 10:08 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
我比人毒到應一應, 又點可以唔同兄弟分享下呢!!!{:6_183:}
你屋企毒D, 就快出野~~~{:6_235:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 你當我是浮誇吧.......DENON AH-D7000

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。