ropresident 發表於 2012-6-15 15:19

回復 10# micma

唔理係電源線, 訊號線, 喇叭線, 都要考慮頻寬問題先得.

micma 發表於 2012-6-15 15:40

回復micma

唔理係電源線, 訊號線, 喇叭線, 都要考慮頻寬問題先得.
ropresident 發表於 2012-6-15 15:19 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

noted....不過好老實, 我真係唔識點去計d頻宽, 所以問問 only.

師兄有冇教學可以教教大家點去考慮頻寬問題.

Thanks.

ropresident 發表於 2012-6-15 16:02

回復 12# micma

每一條線都有唔同質數, 絕大部份廠商都無講到呢樣野.
所以都係要靠自己多方面嘗試, 有足夠頻寬下既聲音係正好多的.

micma 發表於 2012-6-15 16:22

回復 13# ropresident

師兄...有冇心得可分享下呢{:8_390:}

ropresident 發表於 2012-6-15 16:33

回復 14# micma

呢樣野要分享既話好空洞bor{:9_437:}

不過以603為例,
1) 如果你對喇叭係難推過88db, 8ohm
2) 整套器材既高低頻伸廷係唔差
3) 而你聽既類型又幾雜既話

咁你就應該要double run了.

因為603既頻寬唔算多, 只係本身質數好好而已.

ropresident 發表於 2012-6-16 19:50

死囉.......

岩岩試左條HDMI, d聲闊左幾碼{:8_369:}
分析力, 弱音, 3D感......基本上講得出既野都有好明顯既進步, 就連sub仔都好力左
唔知其他師兄試左未呢{:8_391:}

仲有呀~~~
好明顯無咁嘈雜, d聲舒服好多

galleryng 發表於 2012-6-22 08:03

前晚閞完工, 整咗兩粒幾鐘{:6_207:}

準備開工

CMC蕉做LF

BFA-103蕉做HF

大合照

再一次多謝ropresident兄嘅幫忙{:6_162:}

galleryng 發表於 2012-6-22 19:56

多謝"臣"哥加分{:6_162:}
都係多得你專程送嚟啲金剛圈先完倒事{:8_390:}
好似你話齋,d聲闊左幾碼{:8_369:}

ropresident 發表於 2012-6-22 22:10

回復 18# galleryng

頭果200小時都係好差下, 當佢開始進入狀態, 你就會發現咩叫深闊得黎有定位, 高低伸廷有層次, 中頻飽滿夠精神, 有氣有力高還原

而家我係屋企都好似係戲院睇電視咁{:8_403:}

kungfutown5 發表於 2012-6-29 03:55

回復 17# galleryng

{:6_128:} good{:6_178:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Inakustik LS-603 + HDMI 討論區

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。