威廉 發表於 2009-5-4 09:26

我就會成日行下地舖... 上網 hkepc, price.com.hk個d地方睇價錢

lolopopo 發表於 2009-5-4 13:58

你地咁講,咁就放心買,我就過2日買。

謝謝各位意見

Mint 發表於 2009-5-5 20:57

今日係百老匯買SL400
多送1gb ram, mouse, speaker,有太陽 coupon 減$300,
$5988 cash

lolopopo 發表於 2009-5-6 17:10

mint 兄,
謝謝你先,
太陽coupon減$300咁正, 我冇睇太陽, 唔知係點呢!
SL400有一個型號係有獨立顯示咭, HK$6488
依個好似好d.

Mint 發表於 2009-5-7 21:02

個太陽 coupon 係$3,000 以上有$300 discount
原價$6288 係冇獨立 display card 果隻。

lolopopo 發表於 2009-5-7 22:30

我終於買左SL400
個價HK$6788. 但個mon 換左LED,
個較仲改左做金屬,又輕左0.3Kg, 仲係獨立 display card 果隻.
我發覺豐澤服務好左好多,我去百腦x ,佢狗眼看人低, d 幾千蚊平機完全唔理,
仲唔介紹, 話幾千蚊係咁, 唔好要求咁多, 有要求就X200 or T200喇, 最好依期小去好d

Mint 發表於 2009-5-8 08:38

果間係銀行中心隔離既 百老x 又係好似 lolopopo 所講咁PK, 我聽外甥女講話之前係百老x 問好幾隻 notebook都會有1gb ram 送 (包括 sl400), 點知銀行中心隔離果間 幾個PK sales 都話唔送, 仲係到笑...我都唔知佢笑乜春.. 之後call返外甥女去返係永X 對面果間就唔同晒..
所以d sales service 真係好參差...

lolopopo 發表於 2009-5-16 21:10

SL400 試用左一星期, 非常滿意{:6_139:}

ming 發表於 2009-5-16 21:23

SL400 試用左一星期, 非常滿意{:6_139:}
lolopopo 發表於 2009-5-16 21:10 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

最緊要滿意

lolopopo 發表於 2009-5-16 21:24

依個真係最重要
頁: 1 [2]
查看完整版本: 公司用要買部notebook~~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。