blindfaith3by8 發表於 2012-6-11 13:08

IE 80 我有試聽過~對比IE8 真係upgrade左好多~ 如果用同價位既535(紅色)我會簡IE80....

我聽live多...同埋我係bass head... IE80 bass 既量真係好勁~但bass質同音場我都係愛UE.....

Overall IE8 令我放棄呢個brand....但IE80 俾到個好大既驚喜

WE300B 發表於 2012-6-11 14:50

回復 11# blindfaith3by8

Ie80 要赞既係中低频既弹性相當吾錯,低频反應迅速有力,亦頗有缐條、人聲較中性偏暖但不過份,吾做作,
冇um3既細致及中度既音染,但難得既係d聲反而變得更真實,細聽之下佢既人聲比 um3 仲有一種特別既感染
力添,我中意!至於高音就真系弱左d,有点薄及較啞色,亦吾突[出],但尚可接受,如加左amp就會攞返吾小
分既!整体冇um3口甘有音樂感,亦冇咁好口未同滑,但係佢有佢特有既本質,較好既空間感、真實及特有既
人聲感染力都要比um3好,真係幾難簡下,不如買晒佢,吾洗煩,得左!!

如果加amp, 條過机線個人認為 um3配銅,可保其底频偏軟既不足、而 ie80就配銀,可叧其空問感再曾强之如,
可張其高频加色及突出番架!

steve_wongwh 發表於 2012-6-11 18:08

IE8 始終都係正好多架...

reanult360 發表於 2012-6-11 19:33

普通 smartphone (S2) 夠推嗎?

ahnel 發表於 2012-6-11 22:55

普通 smartphone (S2) 夠推嗎?
reanult360 發表於 2012-6-11 19:33 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

IE80都唔算易推, 我諗S2窄窄地~

小瑟 發表於 2012-6-13 22:16

但我用GALAXY NEXUS都推到夠聲, 不過D低音就.............{:1_348:}, 都係整返部IPC好好多呢!!!!

kevin612 發表於 2012-6-13 23:23

我都用緊IE80..想買個player黎聽WAV/FLAC/APE..轉WAV都唔覺得煩.電腦都好快手.
我試左好多部.但好難揀.
因為我唔想加amp...

試左ipod classic/sony z1050/cowon c2/z2..真係部部都有D唔同.
我聽開既真係咩歌都有.
唔知用咩PLAYER黎推佢好.而家用xperia s 覺得有D唔夠力咁

ahnel 發表於 2012-6-15 18:14

我都用緊IE80..想買個player黎聽WAV/FLAC/APE..轉WAV都唔覺得煩.電腦都好快手.
我試左好多部.但好難揀.
因 ...
kevin612 發表於 2012-6-13 23:23 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

試吓hi-sound部rocoo-d power版, 夾IE80應該幾啱~{:6_193:}

kenjilai916 發表於 2012-6-16 01:11

正。。。。
尼個。。好野。。。
。。。。我用更HD800{:6_122:}

小瑟 發表於 2012-6-18 11:31

正。。。。
尼個。。好野。。。
。。。。我用更HD800
kenjilai916 發表於 2012-6-16 01:11 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
HD800出了嗎??? 勁喎, 勁想試下!!!!
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 話題之作Sennheiser IE80耳機試玩分享

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。