kayulai 發表於 2012-6-3 10:50

學人開箱

話說...
本人一直都想換電視,目標係Sony HX920 55',
但之前價錢一路高企,成五皮嘢,{:6_192:} 總覺有點唔值...
之前見好多師兄北上尋心頭好,原本都想跟住去,但係始終怕麻煩而卻步!

直到2012年,Sony終於出咗新嘅型號 - HX850 55', 只售$35XXX,仲要made in Japan,好抵!{:6_208:}
於是,有一日,帶埋太座一起去到銅鑼灣嘅Sony store...{:6_238:}
上到樓已見有位師兄睇緊版,自己都好鐘意,帶埋3D眼鏡,比上一代輕巧不知多少倍,讚!{:6_193:}

看罷,心痕心癢,同太座食個靚飯,甜言蜜語一番,終獲permit, 咁緊係開turbo去格番個靚價...
高速進入直路,準備科水之際,身痕又走上銅鑼灣嘅Sony store睇多次...

今次一上去,又見到電視部嘅四眼哥哥,佢又幫緊人試部850,我緊係唔執輸坐埋位一齊睇,原來個師兄想買46‘,比較緊
850和920,{:6_235:} 四眼哥哥超樣服務一流,播隻天與地來比較,Wow!!!!!!!唔比較還好,一比較之下,850被比下去了,920嘅
2D畫面不論清晰度和立體感都要比850高出好多,看電影還算接近,但看天與地時,真係無得揮!我想當場那位師兄都揀咗850。
3D畫面我就無真正比較過, 因為我唔多睇3D。但係...55吋價錢仍然係問題????

就在一星期前,行入旺角百記,想望梅止喝,突然見到920 55’ 標價$35XXX,{:6_158:} 興奮莫名,但冷靜心想可能標錯價,即管問
問售貨員,點知個價真珠無咁真,於是直奔出百記外,打電話check price, 兼又行多咗幾間樓上舖...終於

昨晚開箱喇!{:6_193:}

黑色兩款跟機嚟...白色比小朋友

很喜歡看Youtube嘅功能, 以前係電腦看1080p, 總會覺得畫面細,現在{:6_174:}

嚟張全家福先!{:9_430:}

pinkspider 發表於 2012-6-3 10:56

55" 920 行貨三萬幾抵喎 {:9_404:}

cello13814 發表於 2012-6-3 10:57

恭喜晒師兄!幾錢入手?個3D眼鏡另外買要幾錢?

9spl 發表於 2012-6-3 10:57

55真係正,而家47開始覺得細…………

gikifk 發表於 2012-6-3 11:01

雖然好靚,但我仍然覺得貴

dickchan 發表於 2012-6-3 11:20

頂級真係頂級, 師兄好正, HX920真係無得頂 {:6_193:}

andy328 發表於 2012-6-3 11:26

{:6_195:}{:6_196:}

rorolexex 發表於 2012-6-3 11:53

學人開箱

恭喜哂,HX920 真係好正!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

av-boy 發表於 2012-6-3 11:56

嘩!正呀,我都想要呀{:6_134:}

andytang688 發表於 2012-6-3 12:08

可能就黎出 HX 950 ,減定價先
btw , 恭喜師兄
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 學人開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。