jy00747164 發表於 2012-6-1 15:15

Toshiba 55X1000H 值得買嗎?

我找到朋友個價好靚~同PRICE HK個價比...平一半咁上下.....絕對係新&行貨有保養
還有sharp 52lx710h 比呢部要平多2K! 呢部如何?
小弟裝修緊舊屋 搬部42"LCD TV過去(為早期全高清BUT冇TUNER機款,導致老人家常不開機頂盒,只睇普通台)
呢排不停刨文,想換部55"
90%睇電視 老人家睇(因小弟已退燒,冇換3D設備,出戲院睇3D亦不太感興趣,AV SYSTEM同CAS都賣左大半)
而我比較少睇電視 只想換部好睇D 同CP高既日/韓系機裝飾 同時想老人家睇得更開心

見呢部係舊FLAGSHIP同有不錯的音樂表現...真有點忍不住手(最盡BUDGET了)

有冇CHING有更好的提議?
要求係>50" & LED,薄框最好!價錢越平越好 好多野要買{:6_202:}
THANK YOU!

kelvinhin 發表於 2012-6-1 16:58

X1000H for sure, 雖然依部同LX710H一樣行直下led, 不過t記依部個背光控制區域大好多, 而且比sharp果部靚仔得多

hatori 發表於 2012-6-1 19:25

當然值得喇!我就24K入左貨!雖然唔係MIJ、但係級數絶對同Sony920同級!

holland7474 發表於 2012-6-1 19:27

師兄, 呢部機我搵左好多間舖都搵唔到, 師兄邊度買呀? 幾多錢呀? Thanks.

kyw999 發表於 2012-6-2 01:56

但CHING 要留意,如果係比老人家睇,換太大,佢地唔慣的話會好唔鍾意﹗

110779 發表於 2012-6-3 21:12

請問邊度賣24k?可否pm我,thx!
頁: [1]
查看完整版本: Toshiba 55X1000H 值得買嗎?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。