eddiesteph 發表於 2012-5-28 23:40

新屋裝修,sine牆蘇一問

爬左文,好多師兄都用緊sine既牆蘇。少弟新屋裝修,要裝返2對蘇,請問應該用白金好定鍍金好?
唔記得講少弟要用既係十仔,av amp,電視,bdp仲有xbox,遲啲中曬毒可能加後級。{:6_200:}
邊樣用白金,邊樣用鍍金?好苦惱!{:6_209:}

牆內電線平平地用邊隻好?少弟要拉多5、6呎,國聲隻royal 2可以嘛?定係去秋姐到買其他呢?{:6_195:}

rlwk2009 發表於 2012-5-29 00:00

1.amp,十仔可以試吓用鍍金
2.tv,bdp,xbox可以試吓用白金

eddiesteph 發表於 2012-5-29 00:24

回復 2# rlwk2009

唔該版主,不過好多師兄都用曬白白金{:6_212:} 唔知係咪紅色型仔啲。

其實牆內線係咪係秋姐到買啲4mm就ok?唔使用大水喉?

rlwk2009 發表於 2012-5-29 07:58

回復rlwk2009

唔該版主,不過好多師兄都用曬白白金 唔知係咪紅色型仔啲。

其實牆內線係咪係 ...
eddiesteph 發表於 2012-5-29 00:24 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

牆內線用老p 4mm就 ok{:6_182:}

eddiesteph 發表於 2012-5-29 09:34

回復 4# rlwk2009

請問老p係邊隻?係邊到有得買?

Sun811 發表於 2012-5-29 09:43

師兄記住把握機會,新屋裝修就最好整好D電,如拉獨立電比器材用,如不想分多個電箱出來,都要分個電箱其中一個fuse出來比器材專用,個fuse及由fuse拉出條電線都可以買好少少,其實你去秋姐道佢都會教你點做,牆蘇唔一定要買sine,我個人覺得有cyro果D就得,如MK果隻;另外,如果師兄只做兩對牆蘇,是不是計劃買個好D拖板?如果不是那麼你要整多幾個至夠用喎。

ginson 發表於 2012-5-29 09:45

5,6呎就去秋姐到啦,三色各兩碼都係一舊水到
跟手行落下一層買Sine,perfect.

鐵心心 發表於 2012-5-29 09:50

銅或鍍金d聲最自然,
佬白金比投影或tv比較好,

eddiesteph 發表於 2012-5-29 10:10

回復 6# Sun811

多謝熊貓師兄,其實我都想整獨立線,但係我細挍,唔想整爛個廚房,裝修師父話係隔離個牆蘇攞電一樣喎,所以咪唸住買好少少既牆蘇同電線囉,其實都要買拖版嫁,有啲師兄用sine,有啲用pf30,其實pf30係咪belkin pf30?

裝修真係好頭痛{:6_192:}

eddiesteph 發表於 2012-5-29 10:19

回復 8# 鐵心心

心兄,多謝之前電線既請教。
amp同十仔就用鍍金,電視其他就用白金?
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 新屋裝修,sine牆蘇一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。