ack_lam 發表於 2012-4-25 09:45

Anthem MRX300 入手 (己加小小報告)

星期一影音公司send email 嚟話部MRX300到咗{:6_134:} ,尋晚放工即刻抬返屋企{:6_207:} , 本來諗住星期六先慢慢玩,但都係忍唔住一返到去即刻換咗部舊嘢!{:6_138:}

加返少少報告(小弟第一次寫報告,亦係新手,寫得唔好請多多包涵), 我本來係用Yamaha1065, 一直都冇乜投訴 (除咗EQ唔識玩), 直至上兩星期試咗部MRX300之後 (試機時前中置都係用細喇叭, Movie就係Harry Porter & 龍門飛甲), 空間感比部1065濶好多, 亦比倒我戲院嘅感覺, 試咗後返屋企諗一諗決定落訂, 到尋晚攞機買埋隻龍門飛甲返去比較, 先用部"準"退休機1065試吓, 点解啲聲同上次試MRX300差咁遠(係好遠, 再次聲明,我冇set EQ, 純靠部Amp set up, 資深嘅Ching可能會set得好好多){:6_141:}, 聽完後駁新機{:6_178:} , 用ARC校正系統set機非常容易攪{:6_182:} 用咗大約15 - 20mins, 跟住就試機, 一試我嘅反應係{:6_121:} !!! 点解我的喇叭好似解咗封咁, Sub仔都變得有氣有力(我之前差不多要set到隻Sub仔到最大聲, 而家一半唔洗)!! 聲音好細緻, 空間感冇响"別蕉"咁濶, 我諗因為佢對後置勁好多, 但前中置出嘅聲一樣咁正, 試飛刀一段, 聲音非常連貫,我諗ARC校正系統功勞不少, 比起1065聽多好多嘢, 太太亦覺得非常滿意。
總括嚟講MRX300同1065比,真係贏幾條街(純自動set up), 自已覺得今次升級非常滿意及成功!

wallwong 發表於 2012-4-25 09:47

好選擇{:6_193:}

師兄當前級定一部過?

mclaren 發表於 2012-4-25 09:53

Anthem MRX300 入手

有貨到喇!恭喜哂師兄有新玩具!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

manKi 發表於 2012-4-25 09:54

Anthem MRX-300 {:6_195:}

ack_lam 發表於 2012-4-25 10:08

好選擇

師兄當前級定一部過?
wallwong 發表於 2012-4-25 09:47 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Ching, 暫時一部過, 因為小弟只係用緊KEF 3005, 呢部MRX300已經足夠有餘, 留番啲$換喇叭+後級{:6_138:}

cheungmeimei 發表於 2012-4-25 10:21

是否無3D功能?

ack_lam 發表於 2012-4-25 10:31

是否無3D功能?
cheungmeimei 發表於 2012-4-25 10:21 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Ching, update frimware 已可以support3D功能, 買時supplier會幫你upgrade.

cheungmeimei 發表於 2012-4-25 10:33

Thank you c-hing

Lok80 發表於 2012-4-25 11:20

恭喜晒! ching 有新玩具{:6_195:}{:6_195:}

paulsuper 發表於 2012-4-25 11:21

Please try the 3D function and report...

Thanks
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: Anthem MRX300 入手 (己加小小報告)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。