HKUST 發表於 2012-4-24 21:35

我很窮, 但我想玩AV

6年前, 我用有限的筆直, 買pioneer DVD , ONKYO SR604 +雜牌喇吧 (无Sub仔)

現在我想upgrade小小 , 换AV AMP (想試轉其他牌子); 70%聽歌, 30%电影, 筆直 -- ~3000
阿爸給我一个无源Sub仔, 我想問可不可以直接parallel 駁AV AMP 的L/R({:6_200:} ).

另, 有無便宜有源Sub仔推介?

Blu player-- (小弟会D/L - MKV), 要Support MKV file. 一定要有色差輸出. 筆直—1500 ~ 2300 , 那台好?

最後, 為將來upgrade, 見有些入門tube amp , 其實 3~4k都有.問: 可不可用同一对喇吧 for both Tube Amp and AV Amp. 是否要插來插去? 点駁線好点?

謝謝指教!!!!!{:1_254:}

corolladv 發表於 2012-4-24 21:48

慢慢來...........{:8_362:}

jeremymak 發表於 2012-4-24 21:50

全部2 手LA

avlam 發表於 2012-4-24 22:04

儲多啲$先啦!{:8_395:}

rlwk2009 發表於 2012-4-24 22:16

一樣一樣慢慢換吖{:6_177:}

小瑟 發表於 2012-4-24 22:40

慢慢來玩, 3K選擇唔多的, Y記平既我唔識推介, PIONEER VSX-521-K都係3K樓下, 簿機我唔會推介, 玩得AMP都係大機好, ONKYO 509都係一個唔錯既選擇.

BDP 如果你想玩 MKV果D(下次唔好係度咁大聲話你會DL, 我地呢度對付"番蛋"好強硬的!{:8_365:}), 一係就 pioneer bdp4110, 聽師兄們講大陸TAOBAO買的都好強, 價就平好多!!不過要CRACK左先有咁強, 我自己就冇玩過!!!
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=76476

gikifk 發表於 2012-4-25 07:44

509都買二手就一定平喇

ming005 發表於 2012-4-25 08:32

回復 1# HKUST

買二手平d

adamkong 發表於 2012-4-25 09:00

小弟会D/L - MKV 好快儲到錢{:6_229:}

mrluk 發表於 2012-4-25 11:24

買架Oppo93
其他遲啲先算
頁: [1] 2
查看完整版本: 我很窮, 但我想玩AV

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。