afraiding 發表於 2012-4-23 01:28

我好想各高手教教我...我都唔知我哩個算係咩SYSTEM

我係由 PC 經HTMI去 SONY 套裝AMP BLUE RAY O個D. 用HDMI 上 個MON
我哩個算係咩SYS ?
叫 CAS 一話係 HTPC?
重有我係咪應該要加多個DAS? 一話我個AMP 已經自己解左碼 ?
本身我PC 係無SOUND CARD .而我張DISPLAY CARD 係 GTX 570
同埋我而家想買 扮SMART TV 既 BOX
好似MAGIC PRO O個D
我上網睇過好多款同好多解答都唔係好明係咩意思

係咪姐係好似機頂盒咁. 駁電視
平時電視可以唔洗入佢個主畫面 就咁可以睇高清同標清?
想用佢黎ANDRIOD O個時先開 ??
定係我連個高清機頂盒都可以唔用 直頭用佢 但每次都要買左佢先. 再入佢個主頁先可以睇電視???
如果買 買邊D 好??
有無師兄可以講解我知 ?

唔好意思..因為我初學 真係好多野唔明. 上網睇文章又好覆習 希望可以答到我D 問題

太多問題.. 希望唔好介意

nicknick 發表於 2012-4-23 10:22

我係由 PC 經HTMI去 SONY 套裝AMP BLUE RAY O個D. 用HDMI 上 個MON
我哩個算係咩SYS ?
叫 CAS 一話係 HTPC? ...
afraiding 發表於 2012-4-23 01:28 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Q: 我哩個算係咩SYS ?
A: HTPC

Q: 重有我係咪應該要加多個DAS? 一話我個AMP 已經自己解左碼 ?
A: 你想說的應該是“DAC”,暫不需要,部AMP會解

Q:
本身我PC 係無SOUND CARD .而我張DISPLAY CARD 係 GTX 570
同埋我而家想買 扮SMART TV 既 BOX
好似MAGIC PRO O個D
我上網睇過好多款同好多解答都唔係好明係咩意思
係咪姐係好似機頂盒咁. 駁電視
平時電視可以唔洗入佢個主畫面 就咁可以睇高清同標清?
想用佢黎ANDRIOD O個時先開 ??
定係我連個高清機頂盒都可以唔用 直頭用佢 但每次都要買左佢先. 再入佢個主頁先可以睇電視???
如果買 買邊D 好??
有無師兄可以講解我知 ?
A:
“扮....好似.....係咪組係...." 你都未知自己想買一件乜野,我自然睇唔明你講緊邊件產品,所以更加冇得答呢件野點操作!

afraiding 發表於 2012-4-23 16:58

回復 2# nicknick

=.= o個d smart tv 機頂盒呢 ... magic pro o個d 喎
姐係唔洗idtv 都可以用到idtv function o個d =.=
姐係一架十年前既lcd 電視加舊box 就可以去andriod o個d

nicknick 發表於 2012-4-23 17:26

回復nicknick

=.= o個d smart tv 機頂盒呢 ... magic pro o個d 喎
姐係唔洗idtv 都可以用到idtv f ...
afraiding 發表於 2012-4-23 16:58 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

不如你寫個牌子型號,或者貼張產品相出黎睇睇?

同埋請問關Android乜事呢?

afraiding 發表於 2012-4-23 23:52

回復 4# nicknick

ANDROID TV BOX
無野了

kenmok 發表於 2012-4-24 13:15

佢講緊呢樣呀。
http://www.magic-pro.com/product/other/iGoGoTV.htm

瘋宅有售。
{:6_198:}

afraiding 發表於 2012-4-24 23:40

回復 6# kenmok
但MAGIC PRO 哩個好似要去第二度DL PROGRAM
加分分鐘用唔到
我睇到個OLEBOX
你知唔知好唔好用??
同埋我重需唔需要加高清數碼拉收機頂盒
因為本身有個
如果可以代替左我個高清機頂盒就拍板
頁: [1]
查看完整版本: 我好想各高手教教我...我都唔知我哩個算係咩SYSTEM

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。