lun1211 發表於 2012-4-19 13:32

小弟同你的個案係一模一樣,一開始就用smallpod做前置,mircopod做中置,但係mircopod真的唔夠力,所以買左隻cinepod加wallmount係電視機上面,效果真係唔同晒,遲d upload張相比你睇下{:6_142:}

paulsuper 發表於 2012-4-19 13:40

回復 11# lun1211

good, wait for ching photo.

yuppi 發表於 2012-4-19 13:43

小弟係新手, 想買入門Amp 配Scandyna Speakers,

但有以下問題:

1) 見到Smallpod/Micropod 都係寫住 4 Ohm ...
k-driver 發表於 2012-4-19 09:36 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

買時記得睇清楚, 呢間代理鐘意舊貨當新賣

k-driver 發表於 2012-4-19 13:47

小弟同你的個案係一模一樣,一開始就用smallpod做前置,mircopod做中置,但係mircopod真的唔夠力,所以買左 ...
lun1211 發表於 2012-4-19 13:32 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

thanks c hing.

micropod 做中置會否被 smallpod 搶聲?

cinepod 連 wall mount 幾銀?

coolass 發表於 2012-4-19 13:58

黑或者白色就$#@%), 紅色就$#%)), 你可以再搵下有冇平啲
因為冇用wall mount所以唔知幾錢
用smallpod加cinepod做前中唔覺有你話嘅問題, 如果有位一定好過用micropod做中置

k-driver 發表於 2012-4-19 14:09

黑或者白色就$#@%), 紅色就$#%)), 你可以再搵下有冇平啲
因為冇用wall mount所以唔知幾錢
用smallpod加cine ...
coolass 發表於 2012-4-19 13:58 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我真係新手, 我睇唔到價錢既, 亂碼?

paulsuper 發表於 2012-4-19 14:16

look at your keyboard, you will know...

!=1, @ = 2, #=3, etc...

k-driver 發表於 2012-4-19 14:17

look at your keyboard, you will know...

!=1, @ = 2, #=3, etc...
paulsuper 發表於 2012-4-19 14:16 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

thanks !

lavonn 發表於 2012-4-19 16:38

我都用緊 Scandyna 做5.1 minipod & micropod 連The Ball 一套。
如果聽歌來講不過不失啦。高中音都可以低音就當耳嗚啦。{:1_340:}
睇戲micropod 做中置都還可以,不過我就覺得唔夠清楚畢竟Mircopod天生單元細。
The Ball 就唔係咁夠力,同我另外一隻Energy真係無得比,不過我係外型先決者。
擺位可以用Wall mount 睇下幫唔幫到你。
腳仔本身有送同可除(micropod), Minipod 腳仔要另買, Smallpod 唔知嚕

k-driver 發表於 2012-4-19 16:44

回復 19# lavonn

粉紅色好型.

想再confirm 你地用 6-8 Ohms 的AMP 推 4 Ohms 的 Smallpod/Mircopod 能否開到好大聲又唔燒機?
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7
查看完整版本: 想買 Scandyna Smallpod+Micropod, 但有疑問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。