liondog 發表於 2012-4-18 14:58

okay喎, 唔該ching,
街邊度有得試同睇呀, 幾錢到呢?8k front x2 + center, 夠唔夠,
中毒, {:6_186:}樣好靚仔

回復 10# 沙煞比

Lester 發表於 2012-4-18 15:17

okay喎, 唔該ching,
街邊度有得試同睇呀, 幾錢到呢?8k front x2 + center, 夠唔夠,
中毒,   樣好 ...
liondog 發表於 2012-4-18 14:58 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

- speaker 用傑士睇戲好,不過聽歌吾多得, 睇你取向
- amp 如果用4K買 609, 不如用5K找個二手Yamaha 1067, 我啱啱由607 -> 1067, 兩個世界, 到時你先諗換吾換speaker 都未遲 {:1_264:}

liondog 發表於 2012-4-18 15:42

thanks ching!
冇乜聽歌, 睇戲同電視多, 最多都係聽radio{:1_352:}

隻 1067 巨型好多, 但hdmi 8 in 2 out 好吸引, 要同tiger 羅approval,
search過 唔多師兄放二手, 要睇下好唔好彩

回復 12# Lester

Lester 發表於 2012-4-18 15:47

冇乜聽歌, 睇戲同電視多, 最多都係聽radio

隻 1067 巨型好多, 但hdmi 8 in 2 out ...
liondog 發表於 2012-4-18 15:42 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

你check下個size, 好似同609一樣,多一千真係好抵,高好多班, 吾聽歌最好,一於找傑士二手

沙煞比 發表於 2012-4-18 15:53

回復 11# liondog

傑士RB 51 II+ RC52 II 應該5千度啦.....唔駛8千
想試可以去瘋宅呀!

如果你預八千.....而家應該無晒 V記8Q 十仔......如果唔係都係3千6-8, 可以換埋十仔喎
如果無8Q 新款唔知幾錢
去德發地庫問下啦

liondog 發表於 2012-4-18 15:54

仲細隻d??

Yamaha RXV-1067   HK$8,280(435 x 182 x 430 mm)
Onkyo TX-NR609      HK$4,308 ( 570x297x423 mm )
?{:1_329:}

回復 14# Lester

Lester 發表於 2012-4-18 15:55

仲細隻d??

Yamaha RXV-1067   HK$8,280(435 x 182 x 430 mm)
Onkyo TX-NR609      HK$4,308 ( 570x2 ...
liondog 發表於 2012-4-18 15:54 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

係呀,吾會大隻左架

playerm 發表於 2012-4-18 15:56

我都係8尺距離
亦係830用家, 俾你o既意見
好彩無買40吋炸!{:6_181:}46吋先差唔多, 當然, 沒有最大只有更大, 我屋企老人家都話46吋睇得舒服
你話驚壞眼, 師兄已經毒左你plasma
不過買sharp 830留意, 如果你好高要求可能會唔鍾意, 因為係有少少漏光問題, 所以如果必須要有靚黑邊同戲院感, 同唔好睇壞眼, plasma就可以攞黎sell你屋企老闆~~{:6_183:} (同埋plasma最少都4x吋起標)
又如果你唔高要求都可以, 性價比高, 出黃色真是好靚, 基本上我可以話你好似我咁由30呎電視升級去膠千電話, 只會覺好靚{:6_237:}, 介面易用, 裝機師傅專業, 同埋我覺得睇電視都唔會話好辛苦, 佢個opc會自動調光暗{:6_128:}

Lester 發表於 2012-4-18 16:17

冇乜聽歌, 睇戲同電視多, 最多都係聽radio

隻 1067 巨型好多, 但hdmi 8 in 2 out ...
liondog 發表於 2012-4-18 15:42 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

onkyo 876 都好多人讚架,不過舊D, 你睇睇

liondog 發表於 2012-4-18 16:23

ching, 好毒喎...........
咁onkyo 809同lee 隻邊隻好呢?

回復 17# Lester
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 入伙8 年, 想升級

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。