jasugun 發表於 2012-4-11 22:09

有冇機可以經network外掛字幕?

唔直插hdd
經dlna網絡掛字幕可行嗎?

ming 發表於 2012-4-11 23:05

暫時不行

bmonkey999 發表於 2012-4-11 23:41

回復 1# jasugun

PS3 !!!!{:6_193:}

PS3 Media Server

jasugun 發表於 2012-4-12 01:46

回復jasugun

PS3 !!!!

PS3 Media Server
bmonkey999 發表於 2012-4-11 23:41 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我試過用ps3 + media server掛字幕
480p冇問題, 但full hd好窒, 可能我cpu太弱雞, 搞唔掂...{:6_156:}

chun229 發表於 2012-4-12 11:35

我經upnp用hd900a掛ass字幕睇戲完全無問題
dina看似仲味得

wahqlee 發表於 2012-4-12 14:36

回復 5# chun229

請教CHING, 我都係用himedia 900a, 但係upnp過唔到字幕, 說明書都話upnp唔可以用外掛字幕, 會唔會係ass 字幕得, srt字幕唔得,
{:6_140:} 請教下小弟

wahqlee 發表於 2012-4-13 12:30

回復 5# chun229

chun229 兄, 我尋日試你提供條link去set, 但係搵唔到{:9_430:} '登入 DSM > 媒體播放器> DMA相容性 > 裝置清單'

本身我係用win7 / 行ps3 media sever , 而係900a 行upnp都係睇到ps3 media sever.

請問可否再提供多些setting資料, 小弟愚昧, 請多多指教{:9_412:}

chun229 發表於 2012-4-14 12:46

我無用win7 share ,因為我多數d戲都放nas
如果你行ps3 media sever,我就唔識整啦
頁: [1]
查看完整版本: 有冇機可以經network外掛字幕?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。