joelcan 發表於 2012-4-9 23:04

網上隔山買牛就係有咁嘅唔好處,雖然係平過香港買,但無代理無保用,有起事黎就得不嘗失{:6_216:}

cmahui 發表於 2012-4-9 23:08

Ching,
可唔可以只寄有問題嘢speaker. 如果可以應該會平d.
個sub仔就要問代理幾錢修理la!

yuppi 發表於 2012-4-9 23:09

回復 10# Ivf88

我吾係話邊個有問題, 只係吾明你個 post 既用意, 係想我地點幫你?

reswell 發表於 2012-4-10 09:34

建議:買多個全新speaker算啦,或者買多個MIRAGE中置好過。(二手區有CC賣)
個SUB仔,可以去整,順便變個電壓都唔錯。

tatchai 發表於 2012-4-10 10:02

上星期係AMAZON買左套MIRAGE MX 5.1,諗住開始我的新生活!點知今日收到個PACKAGE時發現其中一個spk個高音 ...
Ivf88 發表於 2012-4-9 22:29 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

十仔應該係燒左隻牛o者, 睇下有冇得整?

gtf 發表於 2012-4-10 10:28

如果淨係 claim隻細喇叭, amazon唔應該收錢喎.
至於隻十仔.... 你問下其他師兄邊度有得整仲好啦.

Ivf88 發表於 2012-4-10 11:33

唔該各位ching! 今朝問過通行,佢話隻sub仔最少要4k。。。仲貴過我全套價錢!
又打電話去問過ssp d 師傅,佢叫我帶個sub仔落去睇下再報價!聽日再搞啦!最衰我又要出trip一個星期!

yuppi 發表於 2012-4-10 11:39

唔該各位ching! 今朝問過通行,佢話隻sub仔最少要4k。。。仲貴過我全套價錢!
又打電話去問過ssp d 師傅, ...
Ivf88 發表於 2012-4-10 11:33 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

建議你響香港買過隻拾仔 (mirage mm8 or Energy m8)
隻喇叭仔 send番去 Amazon 一換一

norip999 發表於 2012-4-10 14:40

還掂個套裝第一樣野要換既就係中置同十仔,
如果樓主換都要2500,整又整唔返,
不如買隻 二手velodyne十仔同cc中置好過,
反正都係駛錢,升左級個心理上會好過少少。

wah 發表於 2012-4-10 15:18

回復 17# Ivf88

我有隻二手9成新mirage nano cc 你有興趣嗎?(可小議)
相片你可以去二手區睇100work
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: 係Amazon買MIRAGE MX 5.1....慘痛

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。