szetojason 發表於 2012-4-7 14:37

窮人救星之清华濾波拖板用后感

小弟因為買唔起贵野,所以上淘x睇左好多平價濾波拖板,最終買左清华06拖扳+條XLO既PC(幾佰蚊人仔,其實都唔知+錢换果條XLO堅定流,不過開過黎睇D綫芯都幾粗),其實之前以經換左粒鉑金屎比部LG TV,但係好似都係未夠好,又無得換TV既PC,所以就唯有徒電源濾波入手,果然係有料到,簡單d講係更上一層樓,d朋友到訪時都問点解我部電視咁靚既,話佢地用日系都無咁靚喎,d色好真實,光得黎唔会爆,當時個心真係笑,但係就無解釋(因為太座係度,大家都明啦),發党用於AV同DAC上有相當不錯的效果,而2 ch方面亦只可用於DAC,聽得出音場立体左,高低音去多左,而美式好似係反相,見議唔好用,當然再换條靚PC同換埋粒屎會更好,不過就妹仔大過主人
此拖板相當識合新手,當然唔好同d幾k既靚野比教,以这個價黎講,我覺得係超值,其實大6品牌都唔一定差,相信都有好野既

rinko 發表於 2012-4-7 14:47

一分錢一分貸.其實只係過唔過到自己果關.用邊到出既東西都冇問題!只要用得其樂.{:6_193:}

szetojason 發表於 2012-4-7 14:56

回復 2# rinko

其實之前都爭扎左幾日,又怕平野唔方好,當然果幾日不断上網睇下隻野既評價,發党都好正面,抱住平平地試下既心態,可能其望唔大,返而有驚喜{:6_184:}

yujeffhk 發表於 2012-4-7 15:46

Nice sharing, ching.

lamhsu123 發表於 2012-4-7 15:55

C兄分享下係邊隻拖板,等小弟好入手試試{:6_183:}

szetojason 發表於 2012-4-7 15:56

回復 5# lamhsu123

清華吳剛G&W(清逸倫)TW-06D
    http://item.taobao.com/item.htm?id=1397535300

kmissp 發表於 2012-4-7 16:21

音響/音樂都係好主觀既,
恭喜樓主搵到心頭好{:6_195:}

circleli 發表於 2012-4-7 16:26

呢個c/p 值......買得過 {:6_193:}

coco123k 發表於 2012-4-7 16:59

平平地試下無壞

ch1975 發表於 2012-4-7 18:01

好嘢好嘢{:6_193:} {:6_193:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 窮人救星之清华濾波拖板用后感

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。