anw 發表於 2012-4-6 11:35

如果呢件事發生在各位身上,大家會點樣去處理?

<<新買隻喇叭開箱後發現有周身花痕同單元有問題>>

嬲爆.....新買隻喇叭開箱後發現有手指公咁長嘅花痕!!!

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=112224

各位觀眾今天我證實咗一樣野,呢件一定係次貨或整過,今日正正式式開對喇叭AB比較嗰聲音唔均衡不凸止,高音仲有些拆,開大幾個DB仲大獲又沙沙聲添,呢次想唔換都唔得

http://www.youtube.com/watch?v=YPm5shKeCis

之前用胆前級去推(用RCA轉XLR入)今次用石前級去推(XLR入)大家睇吓今次有咩效果?!

http://www.youtube.com/watch?v=xFf8HdAp_F4

規模龐大 質量出眾
時至今日,Jacques Mahul 身兼公司的老闆和首席工程師,由他帶領的十多位資深工程師組成公司研究及開發部的骨幹,不斷為音響愛好者探求極致的揚聲系統。Focal-JMlab® 公司擁有一支超過二百人的員工隊伍,公司的建築面積達到 13,000 平方米。而 Focal-JMLab® 亦是現今世界上罕有集高端科研技術,且有能力在自家工廠內部開發、生產 High-End 級揚聲器的音響廠家,無論設計、單元製作、箱體工藝、篩檢到成品組裝等過程全於其法國工廠內完成,並擁有一套嚴密的監控標準,確保每一件 Focal-JMlab® 產品的質量都達至統一的高超水平。

作為專業級監聽喇叭,售出對像為專業音樂家同錄音師。我相信Focal唔會制作同QC有問題喇叭推出市場.....{:6_190:}

西瓜仔 發表於 2012-4-6 11:44

點都要代理換返隻新既先得啦{:6_164:}

anw 發表於 2012-4-6 11:45

回復 2# 西瓜仔

當然啦{:6_190:}

ropresident 發表於 2012-4-6 12:01

換返隻係一定嫁啦, 同時要比佢地知道呢件事唔少野, 但唔好搞大件事, 搞大左對大家都無好處.

circleli 發表於 2012-4-6 12:01

向法國總公司求助.......侍總公司再向港區代理施加壓力處理 {:6_131:}

關大爺 發表於 2012-4-6 12:04

換完重要佢地道歉.
不過之後你小咗個地方買野.{:6_124:}

anw 發表於 2012-4-6 12:12

回復 4# ropresident

可能本人心急....但日復日都未有正式回覆,心情也被拖誇下去{:6_194:}

anw 發表於 2012-4-6 12:14

回復 5# circleli

下星期代理再唔回覆,我會去做....

anw 發表於 2012-4-6 12:19

回復 6# 關大爺

應該唔零售事....如果佢為呢件唔買野俾我!我只好無奈接受....但呢個唔係理智嘅方法,更可況一直好信賴佢地也幫襯過不少{:6_190:}

guly 發表於 2012-4-6 12:25

直頭係訛騙, 換貨道歉少不了!!
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 如果呢件事發生在各位身上,大家會點樣去處理?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。